Cestná doprava

Školenie vodičov DAF EcoDrive+ bude dostupné v celej Európe

Spoločnosť DAF zavádza školenie EcoDrive+ na celoeurópskom základe. Interaktívny školiaci program učí vodiča nového vozidla DAF, ako optimálne využívať systémy vo vozidle. Výsledkom je výrazné zníženie spotreby paliva, nižšie náklady na údržbu a spokojní vodiči. Súčasťou dodávky nového vozidla DAF série LF, CF alebo XF je vždy komplexný popis funkcií vozidla. Hneď ako je všetko vysvetlené a kľúče odovzdané, dostane vodič tiež poukaz na program školenia DAF EcoDrive+.

Tento poukaz platí šesť mesiacov a vodič ho môže využiť na účasť na intenzívnom, osobnom školení vo svojom vlastnom nákladnom vozidle. Školenie zaisťuje inštruktor vyškolený a certifikovaný spoločnosťou DAF „Každé nové nákladné vozidlo DAF má na palube mnoho systémov (niekedy voliteľných), ktoré umožňujú dosiahnuť efektívnejšie, bezpečnejšie a uvoľnenejšie jazdy,“ vysvetľuje Pascal Hochstenbach z Akadémie DAF pre vodiča. „Iba keď viete, ako systémy používať, môžete získať maximálny výkon z každej kvapky nafty.“

Menšie opotrebenie

Ďalšou výhodou znalosti správneho používania motorovej brzdy a systémov ako je napríklad adaptívny tempomat je následné menšie opotrebenie bŕzd. Systémy ako ACC a AEBS zase prispievajú k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky. Ako uvádza P:Hochstenbach: „Vodič, ktorý pozná svoje vozidlo skrz naskrz, má tiež oveľa väčší pôžitok z jazdy. Práve preto sa čas investovaný do programu školení DAF EcoDrive+ rozhodne vyplatí.“ Program školenia EcoDrive+ zvyčajne trvá približne jeden deň a zahŕňa ako teoretickú, tak praktickú časť.

„Naši vodiči, ktorí absolvovali školenie, jazdia najmenej o 10 % efektívnejšie. To je pôsobivá návratnosť investícií,“ hovorí Marek Gunia, riaditeľ prepravy v poľskej spoločnosti BATIM. „Všimol som si tiež výrazného zníženia škôd na vozidlách. Školenie EcoDrive+ zlepšuje vodičské zručnosti a znalosti rôznych systémov vozidla. Vďaka tomu sú moji vodiči ešte väčšie profesionáli a je poznať, že sú v práci spokojnejší.“ Vodičom nových vozidiel DAF vo Francúzsku, Nemecku, Poľsku, Holandsku, Taliansku, Španielsku a Veľkej Británii je školenie ponúkané štandardne. V závislosti od miestnych opatreniach v súvislosti s epidémiou COVID-19 bude spoločnosť DAF v blízkej budúcnosti zavádzať program školenia DAF EcoDrive+ v celej Európe.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button