Cestná doprava

Schwarzmüller nadstavby vás presvedčia

Schwarzmüller nadstavby vás presvedčia. Rakúsku spoločnosť Schwarzmüller poznáme hlavne ako výrobcu návesov a prívesov. Teraz vám predstavíme niekoľko riešení výmenných a vyklápacích nadstavieb.

Schwarzmüller vyrába optimalizované vyklápacie nadstavby pre rôzne použitie:

  1. dvoj- a trojstranné vyklápacie nadstavby pre sypké materiály a paletový tovar
  2. jednostranné nadstavby
  3. nadstavby pre poľnohospodárske produkty

Dvoj- a trojstranné vyklápacie nadstavby sú určené na prevoz pieskov, štrkov a paletového materiálu.

Nadstavby sú obľúbené pre svoje široké využitie. Nadstavba je z profilovaného tvrdeného hliníka. Podlaha je z hardoxu. Bočnice majú pomocné pružiny pre ľahkú manipuláciu a odsypovú lištu, ktorá bráni podsypaniu. Silnou devízou je nízka vlastná hmotnosť pri zachovaní vysokej pevnosti. K vozidlu ponúkame vyklápací tandemový príves s rovnakou nadstavbou.

Jednostranné nadstavby

Majú zväčša hardoxovú korbu na prepravu lomového kameňa. Pre jemnejšie frakcie sú určené hliníkové korby, ktoré majú výrazne nižšiu hmotnosť. Korba má osvedčený segmentový tvar pre vysokú pevnosť a nízku hmotnosť. Hmotnosť hliníkovej nadstavby s objemom je 18 m3 je od 2300 kg.

Nadstavby pre poľnohospodárske produkty

Majú celohliníkovú konštrukciu. Sú dobrou alternatívou k veľkoobjemovým návesom. Vyklápanie je dvoj- alebo trojstranné. K nadstavbe dodávame príves rovnakej konštrukcie. Bočnice môžu byť kombinované vyklápacie s mechanizmom na otváranie a tak výrazne rozširujú praktické využitie. Bočnice majú pomocné pružiny pre manipuláciu a odsypovú lištu.

Schwarzmüller nadstavby vás presvedčia

Z výmenných systémov vám predstavíme 2 najčastejšie používané varianty.

Vyklápacia nadstavba a domiešavač betónu
Rýchloupínací výmenný systém k rýchlej, pohodlnej a bezpečnej výmene nadstavieb vrátane pomocného rámu. Pneumatický zdvihací mech slúži k prizdvihnutiu celej výmennej nadstavby.
Výmena trvá približne 5 min.

Vyklápacia nadstavba a točňa pre ťahač návesov
Slúži pre optimálne využitie trojnápravého ťahača, ktorý je prednostne určený napr. na ťahanie podvalníkového návesu. V nevyužitom čase je možné točňu pre návesy vymeniť za vyklápaciu korbu.

Zdroj
transport.sk
Editor
Reylon SM

Prečítajte si aj

Back to top button