Cestná doprava

SAD Žilina prispôsobí cestovné poriadky

SAD Žilina prispôsobí cestovné poriadky. Cestovné poriadky v prímestskej autobusovej doprave zmení spoločnosť SAD Žilina od 11. decembra na linkách v regiónoch horné Považie, Turiec a Kysuce. Podľa hovorkyne spoločnosti Ivany Strelcovej zmeny vychádzajú z dátumu zmien grafikonu železničnej dopravy.

Doplnila, že väčšina zmien úzko súvisí s prípojmi na vlakové spojenia. „Ostatné zmeny sú buď z dôvodu zmeny organizácie dopravy, požiadaviek obecných úradov, alebo z dôvodu dopravnej obslužnosti. Práve decembrový termín zmien cestovných poriadkov je považovaný za hlavný a počas neho sa vykonávajú najväčšie úpravy v cestovných poriadkoch,“ vysvetlila Strelcová.

V regióne horného Považia ide podľa nej o linku Bytča – Súľov, kde boli zohľadnené požiadavky na prípoje k vlakom a od vlakov. „Ďalšie zmeny sa zapracovali z dôvodu zmeny organizácie dopravy, požiadaviek Integrovaného dopravného systému a obecných úradov Horný Vadičov, Nededza, Podhorie, Babkov, Stránske a Kunerad,“ uviedla hovorkyňa SAD Žilina.

SAD Žilina prispôsobí cestovné poriadky

Na Kysuciach súvisia zmeny najmä s prípojmi k vlaku, pri ktorých sú jednotlivé spoje posunuté o niekoľko minút skôr alebo neskôr. „Konkrétne ide o autobusové linky Čadca – Oščadnica, Skalité – Čadca – Kysucké Nové Mesto, Čadca – Krásno nad Kysucou – Zborov nad Bystricou – Stará Bystrica a Čadca – Turzovka – Korňa. Požiadavky cestujúcich sa zapracovali v cestovných poriadkoch na linkách Čadca – Oščadnica a Turzovka – Čadca – Žilina,“ dodala Strelcová.

V regióne Turiec súvisia zmeny cestovných poriadkov so zmenami organizácie dopravy v Turčianskych Tepliciach. „Zapracovali sa aj požiadavky obecných úradov Laskár, Šútovo, Nolčovo, požiadavky základnej školy Kláštor pod Znievom a Bilingválneho gymnázia Sučany,“ uzavrela hovorkyňa SAD Žilina.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button