Cestná doprava

Rezort dopravy potvrdil zmeny v predstavenstve NDS

Doterajšieho člena predstavenstva a finančného riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), a.s. Milana Gajdoša odvolalo ministerstvo dopravy bez zdôvodnenia.

 Na jeho miesto rezort vymenoval Petra Mráza. Ďalšia členka predstavenstva a investičná riaditeľka NDS Jarmila Tvrdá odstúpila na vlastnú žiadosť, zatiaľ nemá náhradu. Ministerstvo dopravy ako jediný akcionár zastupujúci štát odvolalo člena predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), a.s. Milana Gajdoša, ktorý zároveň zastával post finančného riaditeľa. Na jeho miesto rezort vymenoval Petra Mráza. Ministerstvo zároveň potvrdilo, že doterajšia členka predstavenstva a investičná riaditeľka NDS Jarmila Tvrdá sa vzdala funkcií. Rezort však bližšie nezdôvodnil príčiny zmien v predstavenstve diaľničnej spoločnosti. Na jej webovej stránke bol post investičného riaditeľa spoločnosti aj v pondelok prázdny.

Minister dopravy Ján Figeľ (KDH) odvolal bývalého riaditeľa NDS Igora Chomu (Smer-SD) v júli minulého roka. Za jeho nástupcu na čele spoločnosti vymenoval v septembri Alana Sitára. Novým podpredsedom predstavenstva sa vtedy stal Ján Kotuľa a členmi predstavenstva Daniel Jakubovič (zároveň riaditeľ úseku stratégie a informačných technológií), Milan Gajdoš (finančný riaditeľ) a Jarmila Tvrdá (investičná riaditeľka). Jakubovič sa vzdal funkcie v predstavenstve už začiatkom októbra. Figeľ, ktorý ho vymenoval, považoval jeho ďalšie pôsobenie v NDS za potenciálny konflikt záujmov, preto uvítal, že sa Jakubovič k tomuto kroku odhodlal a vzdal sa funkcie. Jakubovič mal podľa informácií denníka SME v minulosti poskytovať právne služby aj pre finančnú skupinu J&T, a to práve v oblasti zmluvy o elektronickom mýte. Samotná J&T sa pritom k podielu na elektronickom mýte už prihlásila.
 

Prečítajte si aj

Back to top button