Cestná doprava

Renault Trucks odhalil viac informácií o inovovaných modeloch T, T High, C a K

Značka Renault Trucks mení vonkajší dizajn svojich modelov T, T High, C a K. Má byť sebavedomejší a modernejší. Vývoj, ktorým si tieto modely prešli, zhodnotil riaditeľ dizajnu francúzskeho výrobcu, Paul Daintree, ktorý hovorí aj o ich vyššom komforte a produktivite. Tímy pod jeho vedením pracujú na vývoji modelových radov T, T High, C a K od roku 2018 pracujú na vývoji a opierajú sa aj o úzku spoluprácu so zákaníkmi.

„Pre dizajnéra je zásadné, aby v centre jeho uvažovania a rozhodovania stál koncový používateľ,“ vysvetľuje Paul Daintree, riaditeľ dizajnu značky Renault Trucks. „V našom dizajnovom štúdiu sme usporiadali spoločné pracovné schôdzky s našimi zákazníkmi, vyrážali sme tiež do terénu, na depá a diaľničné odpočívadlá, aby sme sa stretli s dopravcami a vodičmi, pochopili ich potreby a reagovali na ne.“ Táto práca dizajnérskych tímov v teréne, informácie získané od dealerskej siete a odborné znalosti inžinierov Renault Trucks, vytvorili základ zmeny vozidiel z hľadiska štýlu a komfortu.

Odvážny exteriér

„Predná časť vozidiel bola prepracovaná, aby sa zväčšili proporcie farebných plôch karosérie a umožnili lepšiu integráciu firemných farieb zákazníkov,“ hovorí Paul Daintree. Svetlomety boli kompletne prepracované: LED technológia poskytuje lepšie osvetlenie, ale dizajnérom umožnila aj zmenšenie veľkosti optiky a integrovanie viacerých funkcií do menšieho priestoru. Nad svetlometmi pribudol deflektor. „Proporcie prednej časti vozidla boli upravené, vzhľad vozidla je tak viac reprezentatívny, pôsobí sebavedomejšie a je okamžite rozpoznateľný.“

Predná maska ​​je prepracovanejšia a vytvára sofistikovanejší vzhľad. Funkcia sklápania, pomocou ktorej možno mriežku premeniť na sedenie alebo schodík, zostáva vďaka svojej obľúbenosti u vodičov rovnaká. V neposlednom spomeňme väčšie logo Renault Trucks na prednej mriežke. „Máme skvelé nákladné vozidlá, na tento nový dizajn sme naozaj hrdí, a preto sme sa rozhodli ho podčiarknuť,“ vysvetľuje riaditeľ dizajnu Renault Trucks.

Pohodlie a praktické prvky vo vnútri

V interiéri sa dôraz kladie na pohodlie vodiča. „Čo sa týka jazdného komfortu, jednou z požiadaviek našich zákazníkov bolo, aby naše vozidlá mali za volantom polohu podobnú osobnému automobilu,“ pokračuje Paul Daintree. Nové modely Renault Trucks T, T High, C a K sú preto vybavené novým stĺpikom riadenia, nastaviteľným v troch otočných bodoch pomocou nožného zámku volantu aj bezkľúčovým štartovaním. Vodiči si tak môžu ľahko prispôsobiť polohu za volantom podľa svojej postavy a preferencií.

Vylepšenia sa dočkalo aj pohodlie na palube: „Rozhodli sme sa zlepšiť pohodlie: zvýšením hrúbky štandardne ponúkaného lôžka, hustoty a zdvojnásobením počtu pružín v matraci.“ Pre úplné pohodlie bol pridaný aj ochranný poťah na matrac. Zväčšili sa úložné priestory, pribudli špeciálne úložné priestory pre mobilné telefóny alebo tablety a v ich blízkosti boli umiestnené nabíjacie body USB. Novinkou je napríklad nová zásuvka pre bezpečné uloženie notebooku alebo tabletu formátu A4.

Pre dokonalú relaxačnú atmosféru na palube boli látky a farby upravené tak, aby zjemnili kontrasty a uvoľnili oči vodičov, ktorí sú počas jazdy vystavení značnému tlaku. „Hoci sú naše súčasné sedadlá veľmi obľúbené, rozhodli sme sa modernizovať materiály, najmä nahradiť kožené sedadlá reliéfnou látkou. V súlade s exteriérom dávame najavo svoju hrdosť a logo našej značky je na sedadlách umiestnené na viditeľnom mieste,“ uzatvára Paul Daintree.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button