Cestná doprava

RegioJet spustí priamu vlakovú linku na Jadran

Český dopravca RegioJet spúšťa autobusové aj vlakové spojenia s pobrežím Jadranu. Do Chorvátska sa bude dať z Prahy dostať vlakom cez Pardubice a Brno, autobusové linky z českého hlavného mesta sa cestou na Jadran zastavia aj v Bratislave.

Vlaky z Prahy do chorvátskej Rijeky majú začať premávať 30. júna 2020. Presnú cenu cestovného lístka ešte dopravca neuviedol, ale počíta s tým, že ceny sa začnú na úrovni „výrazne pod 1000 korún (37 eur) za jednu cestu“, povedal hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

V Chorvátsku plánuje dopravca pripojiť špeciálne nadväzujúce autobusy, ktoré by mali cestujúcich rozvážať do cieľových miest ich dovoleniek na chorvátskom pobreží. RegioJet predpokladá, že vlaky budú premávať oboma smermi trikrát týždenne s príchodom do Chorvátska v stredu, sobotu a pondelok.

Na Jadran aj autobusmi, z Bratislavy

Po úspešných troch rokoch prevádzky spustí RegioJet opäť aj priamu autobusovú linku, ktorá spojí s prázdninovými destináciami na chorvátskom pobreží aj Slovensko.

Cestujúci majú na výber z deviatich jadranských destinácií. Autobusmi v štýle Fun&Relax sa dopravia do Zadaru, Sukošanu, Biogradu na Moru, Pakoštane, Vodíc, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru a Splitu. Cesta do Zadaru, ktorý je prvou chorvátskou zastávkou, trvá z Bratislavy 9 hodín. Do najvzdialenejšieho Splitu dorazí autobus za necelých 13 hodín. Podrobnosti o odchodoch a príchodoch do/z jednotlivých miest v Chorvátsku má RegioJet vo svojom cestovnom poriadku. Najbližšie sa dá v systéme rezerovovať lístok z odchodom 19.6.2020.

Z Prahy až do Chorvátska

Autobusová linka štartuje v Prahe a do Bratislavy ide cez Brno. V smere do Chorvátska odchádza potom z Bratislavy podľa plánu v utorky, piatky a soboty, pre spiatočnú cestu sú k dispoźicii sobota, streda alebo nedeľa. Viac možností odchodov umožňuje naplánovať si klasickú týždennú dovolenku alebo predĺženú dovolenku podľa potrieb cestujúcich.

Časy odchodov tam aj späť sú nastavené tak, aby mali dovolenkári dostatok času užiť si Chorvátsko – autobus odchádza zo Slovenska vo večerných hodinách a do chorvátskych letovísk prichádza ráno. Na spiatočnú cestu z Chorvátska odchádza až v neskorých večerných hodinách.

Zdroj
transport.sk
Editor
RegioJet

Prečítajte si aj

Back to top button