Cestná doprava

Prichádza modernizovaný model MAN TGE

Prichádza modernizovaný model MAN TGE. Následne po sesterskom VW Crafter prešiel aj MAN TGE hĺbkovým faceliftom, ktorý prináša viacero asistenčných systémov, ľahko prepracovaný exteriérový dizajn, ako aj modernizovanú palubnú dosku s veľkým dotykovým displejom.

MAN k tomu všetkému dodáva, že TGE dostalo kompletne novú architektúru palubnej siete. Tá prináša novú generáciu výkonnejších a rýchlejších riadiacich jednotiek. Navyše plnia požiadavky na vyššiu kybernetickú bezpečnosť, ktorá vstupuje do platnosti od polroku tohto roku.

Nový MAN TGE dostal nové radarové senzory a kamery, ktoré zlepšili bezpečnosť a rozšírili zoznam asistenčných systémov pre vodičov. Novinkou je potrebné stráženie mŕtvych uhlov, alebo varovanie pred prekážkou pri rozjazdoch. Každý MAN TGE s dodatkom Next Level dostal detekciu únavy vodiča, čítanie dopravných značiek, inteligentného asistenta rýchlosti, núdzové brzdenie, parkovacieho asistenta. Ale aj systém aktívneho udržania vozidla v jazdnom pruhu, tempomat a monitorovanie tlaku v pneumatikách, čo sú štandardy skôr pre moderné osobné vozidlá.

Prichádza modernizovaný model MAN TGE

Z ďalšej výbavy zaujme nový digitálny prístrojový panel doplnený dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 10,4 alebo 12,9 palca, štyri nové porty USB-C, možnosť video streamovania alebo sústava reproduktorov a mikrofónov uľahčujúcich komunikáciu vodiča s cestujúcimi v zadnej časti vozidla v osobnej verzii minibusu.

Pokiaľ ide o motory, z ponuky vypadáva najslabší základný motor s výkonom 102 koní. Zatiaľ čo 2.0 TDI vo variantoch 140, 163 a 177 koní pokračujú ďalej a zákazníci budú mať možnosť spárovať ich so šesťstupňovým manuálom alebo osemstupňovým automatom. Kompletnými inováciami prechádza aj elektrický MAN eTGE.

Zdroj
MAN Truck & Bus
Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button