Cestná doprava

Posunuté termíny PAAS pre bratislavský Ružinov

Posunuté termíny PAAS pre bratislavský Ružinov. Hlavné mesto posunulo termíny PAAS pre ďalšie dve ružinovské lokality.

Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny v pôvodne plánovaných termínoch nerozšíri. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina. Spustenie regulácie parkovania presúva hlavné mesto na druhú polovicu augusta, prípadne začiatok septembra.

Zapojenie časti Košická – Miletičova – Prievozská sa pôvodne odhadovalo na jún, na prelome júna a júla sa mala pripojiť lokalita Ružová dolina. Následne sa termín pri oboch zónach zmenil na júl, predchádzať tomu malo vyznačovanie parkovacích miest i ďalšieho dopravného značenia. „Reguláciu spustíme v druhej polovici augusta/začiatkom septembra,“ informuje hlavné mesto aktuálne na webovej stránke www.paas.sk.

Posunuté termíny PAAS pre bratislavský Ružinov

Bratislavský magistrát zatiaľ na otázky, čo je dôvodom zmeny termínov, neodpovedal. V minulosti však napríklad po dohode s mestskou časťou Staré Mesto presunul spustenie systému regulácie v zóne Hlavná stanica – Blumentál. Zóna mala byť pôvodne pripojená koncom apríla, nové pravidlá parkovania v nej začali platiť až koncom mája.

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 23. marca zaradili lokalitu Starý Ružinov-východ, od 3. mája lokality Starý Ružinov-západ a zóna 500 bytov. Od 25. mája sa systém rozšíril o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste, v tomto prípade ide o iný čas regulácie, na niektorých uliciach aj o inú výšku hodinového parkovného. Následne sa 15. júna rozšíril PAAS o ďalšiu ružinovskú lokalitu, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button