Cestná doprava

Otváranie obálok na diaľnicu pri Levoči sa posúva o dva týždne

Obálky s ponukami stavebných firiem na výstavbu 2. úseku diaľnice D1 od Jánoviec po Jablonov sa otvoria až koncom septembra.

Podľa pôvodných plánov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) mali byť pritom návrhy uchádzačov známe už dnes. “Otváranie ponúk sa uskutoční 27. septembra. Termín bol posunutý v prospech uchádzačov, aby mali dostatok času na prípravu ponúk,“ vysvetlil pre TASR hovorca NDS Marcel Jánošík.
      
Predpokladané stavebné náklady na 9,5-km úsek diaľnice na Spiši sú podľa štátnej expertízy 295,7 milióna eur. Financovaná má byť z operačného programu Doprava. Súťaž na 2. časť diaľnice sa pritom rozbehla už vlani koncom novembra. Pre námietky sa však predĺžila a nakoniec bola v máji tohto roka zrušená. Národná diaľničná spoločnosť ju neskôr nanovo vyhlásila.
      
V prípade 1. úseku diaľnice od Jánoviec po Jablonov v dĺžke 9 km sa už spustila výstavba. Obidve časti diaľnice by mali byť podľa predpokladov dokončené v roku 2014. Spolu 18,5-km diaľnice D1 bolo pôvodne súčasťou projektov verejno-súkromného partnerstva (PPP). Po ich zrušení sa jednotlivé úseky súťažia samostatne.
 

Prečítajte si aj

Back to top button