Cestná doprava

Odovzdali stavenisko tretieho úseku diaľničného privádzača

Stavenisko prvej etapy diaľničného privádzača Poprad-Kežmarok odovzdal dnes zástupca investora – Slovenskej správy ciest dodávateľskému združeniu, ktorého lídrom sú Inžinierske stavby Košice.
 

"Začiatok prác je stanovený na júl 2008, ukončenie na október 2011. Celková dĺžka privádzača je 6 km, náklady na stavebné práce 1,1 miliardy Sk (37 miliónov eur), vrátane výkupu pozemkov a odvodov zhruba 1,4 miliardy Sk (46 miliónov eur)," informoval na brífingu riaditeľ Slovenskej správy ciest – Investičnej výstavby a správy ciest v Košiciach Jozef Fabian. Spresnil, že celá stavba je rozdelená na tri úseky. V súčasnosti sa rozbieha výstavba tretieho.
Primátor Popradu Anton Danko pripomenul, že územné rozhodnutie bolo vydané v roku 1998. "Som veľmi rád a budem držať palce, aby sa termín dodržal, prípadne skrátil. Privítal by som, keby sa boli práce začali z opačnej strany, teda pri železničnom viadukte s pokračovaním k AquaCity a Zimnému štadiónu, keďže tento úsek je bytostne dôležitý pre Poprad. Sú tam ešte nejaké problémy súvisiace s vyvlastnením dvoch pozemkov, preto sa začína v úseku číslo tri".

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button