Cestná doprava

Obchvat v Dobrej Nive tak skoro nebude

Aj keď sa obyvatelia Dobrej Nivy v okrese Zvolen obchvatu, ktorý by výrazne odľahčil tranzit kamiónovej dopravy cez obec, tak skoro nedočkajú, Slovenská správa ciest (SSC) im aspoň čoskoro obnoví a rozšíri časť cesty I/66.

Pôjde o rekonštrukciu zameranú na zlepšenie cestných bezpečnostných parametrov na úseku Dobrá Niva – Breziny v dĺžke asi sedem kilometrov. „V rámci stavby sa vymení asfaltový kryt, na úsekoch, kde je to potrebné, príde aj k výmene podložia, k rekonštrukcii mostných objektov, oporných múrov, priepustov, odvodňovacích zariadení, zvodidiel, zvislého a vodorovného dopravného značenia,“ priblížil investíciu hovorca SSC Martin Guzi.

„Takto obnovená cesta nám veľmi pomôže. Mala by byť širšia, na niektorých križovatkách v obci vzniknú odbočovacie pruhy, vzniknú na nej nové bezpečnostné prvky, nový prechod pre chodcov a aj nová, bezpečnejšia autobusová zastávka či nový prechod pre chodcov a chodník,“ povedal k stavbe starosta Dobrej Nivy Milan Jakubík.

Práce by sa mali začať v marci 2022, doba na realizáciu je 12 mesiacov s vylúčením zimného obdobia. „Kompletné ukončenie diela sa predpokladá v júni 2023,“ doplnil Guzi. Zhotoviteľom stavby je Metrostav DS, cena za realizáciu diela je približne 3,87 milióna eur s DPH.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button