Cestná doprava

Obchvat mesta Šaľa je bližšie k realizácii

Výstavba obchvatu Šale je bližšie k získaniu stavebného povolenia. Podľa slov hovorkyne mesta Dajany Hanesovej sa podarilo dosiahnuť dohodu s vlastníkom pozemkov pod časťou budúcej komunikácie.

Ako pripomenula, pri príprave stavby obchvatu nebolo možné získať stavebné povolenie na úsek od nultého po tretí kilometer. „Tým sa stavba nemohla začať realizovať, keďže je projekt vo verejnom obstarávaní ako celok. Štát aj mesto Šaľa však robili všetko pre to, aby bolo možné povolenie pre stavbu vydať. Primátor Šale Jozef Belický sa stretol s vlastníkom územia, ktorý po spoločnom stretnutí stiahol všetky svoje námietky. Oznámenie o stiahnutí námietok je zverejnené aj na úradnej tabuli,“ uviedla Hanesová.

Podľa radnice už Slovenská správa ciest podala žiadosť na vydanie stavebného povolenia aj na sporný trojkilometrový úsek. „Na čo najskoršom realizovaní obchvatu sa neustále pracuje. Primátor mesta ešte v týchto dňoch navštívi Okresný úrad v Nitre, ktorý udeľuje súhlas k vydaniu stavebného povolenia,“ dodala Hanesová.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button