Cestná doprava

O budúcnosti dopravy v Trenčíne bude rozhodovať aj verejnosť

Na príprave Plánu udržateľnej mobility mesta Trenčín bude participovať aj verejnosť. Od pondelka 8. júna sa môže verejnosť zapojiť do online diskusie k analytickej časti plánu mobility, ktorú pripravilo brnianske centrum dopravného prieskumu.
      
Ako informovalo na svoje webovej stránke mesto Trenčín, online diskusia potrvá do konca júna. „Od piatka 12. júna bude spustené zbieranie návrhov na zlepšenie mobility a pohybu po meste od širokej verejnosti. Každý sa bude môcť zapojiť a pridať svoj návrh, ako zlepšiť Trenčín pre chodcov, cyklistov, vodičov, zdravotne znevýhodnené osoby,“ informuje radnica.
      
Mesto Trenčín po prvý raz využije online priestor, ktorý vytvorili špeciálne na participáciu verejnosti v Barcelone v roku 2016. Platformu nazvali Decidim, čo v katalánčine znamená „My rozhodujeme“. Za jeho vznikom a vývojom je mestské zastupiteľstvo Barcelony, ktoré je vzorom v zapájaní obyvateľov do vecí verejných pre celú Európu. Trenčín bude prvým slovenským mestom, ktoré platformu využije.
      
Plán udržateľnej mobility je dokument, ktorý navrhne tvár dopravy vo vnútri mesta na niekoľko ďalších desaťročí. Na základe odborných analýz a v spolupráci s obyvateľmi mesta, expertmi a všetkými inštitúciami a organizáciami, ktoré ovplyvňujú súčasnú podobu dopravy v meste, ho vypracuje Centrum dopravného výskumu z Brna. Dokument pripravia do marca 2021.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button