Cestná doprava

Novinky Schmitz Cargobull

Novinky od Schmitz Cargobull. Najväčší európsky výrobca návesov a prívesov, nemecký Schmitz Cargobull, prichádza s novinkami na podporu bezpečnosti – so spevnením podlahy, zvýšením svetelného komfortu a s odľahčením skrine.

Spoločnosť Schmitz Cargobull bude na tohtoročnom veľtrhu Solutrans 2023 v Lyone (21. – 25. 11. 2023) zastúpená širokou škálou vozidiel a novými inovatívnymi riešeniami služieb a produktov. Úplne nové v produktovom portfóliu a po prvýkrát verejnosti predstavené sú plachtové návesy S.CS X-TOUGH a skriňové návesy S.BO PACE.

S.CS X-TOUGH do 44 ton

Robustný plachtový náves S.CS X-TOUGH bol špeciálne vyvinutý pre Francúzsko a krajiny s celkovou prípustnou hmotnosťou jazdnej súpravy 44 ton a rozširuje rad návesov Schmitz Cargobull s pozinkovaným a skrutkovaným podvozkom. V konštrukcii podvozka má priečne nosníky, ktoré dodávajú pevnosť a robustnosť. Stabilita podvozka je evidentná najmä pri zadnom nakladaní a vysokej frekvencii nakladania vysokozdvižným vozíkom.

Podvozok možno kombinovať s rôznymi možnosťami výbavy, ako je napríklad bezlamelový systém POWER CURTAIN alebo rýchlootváracia plachta SPEED CURTAIN. Schmitz Cargobull ponúka 10-ročnú záruku na prehrdzavenie všetkých pozinkovaných dielov v podvozku. Vďaka galvanizácii je podvozok odolný voči korózii a ponúka optimálnu ochranu proti prehrdzaveniu.

Novinky Schmitz Cargobull. S.CS X-TOUGH do 44 ton.
S.CS X-TOUGH

S.BO PACE pre balíkové prepravy

Nový skriňový náves S.BO PACE je primárne určený pre prepravné spoločnosti v segmente balíkovej prepravy. Je certifikovaný podľa DIN EN 12642 Code XL a ponúka širokú škálu možností, ako sú koľajničky na zabezpečenie nákladu, priesvitná strecha, zdvíhacia plošina a dva rôzne varianty dverí, buď s roletou, alebo s hliníkovými dverami. Korpus je vyrobený z inovatívnych panelov STRUKTOPLAST. Vďaka ľahkým panelom v tvare včelieho plástu váži každý príves o približne 700 kg menej ako porovnateľné návesy v tomto segmente. Náves môže byť vybavený mnohými komponentmi na upevnenie nákladu, napríklad obalovou bezpečnostnou plachtou, upínacími popruhmi atď. Nosnosť podlahy je štandardne 5,4 t a voliteľne môže byť zvýšená na 7,1 t alebo 8,0 t, ak je potrebné prepravovať ťažšie náklady.

Novinky Schmitz Cargobull. S.BO PACE pre balíkové prepravy
S.BO PACE

Svetlo pre bezpečnosť

Od jesene do jari sú dni kratšie a prepravy sa často začínajú a končia v tme. Pre bezpečnosť pri nakládke/vykládke je kľúčová viditeľnosť okolo návesu. Bočné obrysové svetlá prinášajú vyššiu kvalitu osvetlenia. Schmitz Cargobull pridal do návesov LED svetelné pásy, ktoré interiér výrazne presvetlili po celej dĺžke vozidla. Plné osvetlenie sa nemení ani pri otvorení posuvnej strechy.

Ocenenie pre slovenského importéra

Spoločnosť CENTRAL EUROPE TRAILER, s. r. o. (CET), bola na Slovensku založená v roku 1995 ako importér najväčšieho európskeho výrobcu návesovej techniky – firmy Schmitz Cargobull A.G. V Senci v centre logistického hubu CET postavil najmodernejšie predajno-servisné centrum, ktorého architektúra bola ocenená ako stavba roka. Presvedčivým dôkazom kvalitnej servisnej práce je ocenenie Servis partner of the Year 2023, ktoré spoločnosti CET udelila materská nemecká firma Schmitz Cargobull – gratulujeme!

    Zdroj
    transport.sk
    Editor
    Viliam Bujna, zdroj: Schmitz Cargobull

    Prečítajte si aj

    Back to top button