Cestná doprava

Nová filmová séria Záchranári predstavuje hrdinov európskych záchranných služieb

Tisíce odborníkov a dobrovoľníkov v celej Európe na zavolanie pomáhajú iným. Zachraňujú turistov uviaznutých na horách, vrhajú sa do horiacich budov alebo uháňajú ulicami miest, aby poskytli lekársku prvú pomoc.

Tieto mimoriadne osobnosti môžu čeliť strachu i pochybnostiam o sebe samých, no napriek tomu neoblomne pokračujú. Práve tento neuveriteľný duch je ústredným motívom novej série dokumentárnych filmov spoločnosti Ford of Europe s názvom „Záchranári“. Jedinečný dej série filmov predstavuje nová upútavka.

V jednotlivých epizódach účinkujú hrdinovia ako napríklad Sarai, zdravotníčka záchrannej služby zo španielskej Valencie, ktorá je vo svojej úlohe ešte len štyri mesiace, alebo Martin, ktorý založil Vodnú záchrannú službu v českom meste Nové Mlýny, kde na obľúbených miestnych vodných nádržiach dochádza k množstvu nehôd.

Každá časť série skúma pohnútky motivujúce tieto mimoriadne osobnosti v ich práci a ponúka pohľad na to, ako sa vyrovnávajú s tlakom, a čo to pre nich znamená. „Títo úžasní ľudia sú skvelými propagátormi našich produktov a názorným príkladom dôvery, ktorú ľudia vkladajú do našich úžitkových vozidiel, keď sa ocitnú v náročných a niekedy až život ohrozujúcich situáciách,“ vysvetlil Hans Schep, generálny manažér spoločnosti Ford of Europe pre úžitkové vozidlá.

Prvá časť série sleduje Sanitnú službu v španielskej Valencii a bude uvedená 31. mája. Pozornosť sa potom bude postupne presúvať po celej Európe a ďalších päť častí predstaví nezlomného ducha a oddanosť záchranárov z Českej republiky, Francúzska, Veľkej Británie, Slovinska a napokon Nemecka.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button