Cestná doprava

Most pri Margecanoch uzatvoria na päť dní

Most pri Margecanoch uzatvoria na päť dní. Most cez vodnú nádrž Ružín za obcou Margecany pre betonážne práce budúci týždeň na päť dní úplne uzatvoria.

Premávka bude z mosta vylúčená od pondelka (8. 8.) od 7.00 h do soboty (13. 8.) do 7.00 h. Informoval o tom vo štvrtok Košický samosprávny kraj (KSK). Pre vodičov, cestujúcich prímestskou autobusovou dopravou, cyklistov aj peších bude slúžiť obchádzková trasa.

Premávka sa z cesty II/546 presmeruje na dočasnú obchádzku, ktorá povedie cez obce Kluknava a Víťaz do Hrabkova, pričom bude končiť v križovatke s cestou II/546. Obchádzka bude približne 23 kilometrov, na zmeny v doprave upozorní prenosné dopravné značenie. KSK začal s rekonštrukciou mosta, ktorý bol vo veľmi zlom technickom stave, v prvej polovici júna. Práce podľa kraja napredujú podľa harmonogramu.

Most pri Margecanoch uzatvoria na päť dní

„Aj napriek rekonštrukcii mosta sa snažíme obmedziť premávku v čo najmenšej miere, ale zároveň nechceme ohroziť bezpečnosť občanov. Vodiči doposiaľ prechádzali nad Ružínskou priehradou v jednom jazdnom pruhu, práce však aktuálne nemôžu prebiehať bez úplnej uzávery, ktorá bude jediná počas celej obnovy,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Obnova mosta patrí podľa neho medzi priority kraja v tomto roku. KSK realizuje rozsiahlu rekonštrukciu mosta zo svojho rozpočtu, čo si vyžiada 2,1 milióna eur. Podľa zmluvy so zhotoviteľom by práce mali ukončiť vo februári budúceho roka.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button