Cestná doprava

Modely Renault Trucks T, C a K čakajú významné zmeny

Prezident Renault Trucks Bruno Blin dnes počas tlačovej konferencie značky prezradil, že modely nákladných vozidiel T, C a K čakajú podstatné zmeny. Dotknú sa najmä produktivity, komfortu a jazdných vlastností. Aj keď nepadol konkrétny dátum začiatku sériovej výroby inovovaných modelov, prezradil, že do predaja sa dostanú v priebehu druhej polovice tohto roka.

Pôjde o najvýraznejšie zmeny od roku 2013, kedy modely T pre diaľkovú dopravu, C a K pre stavebníctvo vstúpili na trh. Prvý krát ich bude možné vidieť v počítačovej hre Euro Truck Simulator 2, v ktorej sa objavia 6. apríla. Bruno Blin počas online konferencie takisto potvrdil záväzok značky vyrábať do roku 2040 vozidlá bez potreby fosílnych palív. Produkcia spaľovacích motorov bude podľa neho konštantne klesať a postupne ich nahradia motory poháňané biopalivami, vodíkom a elektrickou energiou. Elektrické vozidlá by do roku 2025 mali tvoriť 10 % predaja nákladných vozidiel Renault Trucks a do roku 2030 by tento podiel mal stúpnuť na 35 %.

Renault Trucks podľa svojho prezidenta v blízkej budúcnosti predstaví elektrické nákladné vozidlá s dojazdom pre stredné vzdialenosti. Rovnako sa pripravuje aj príchod stavebných elektrických vozidiel a  vozidiel na dlhé vzdialenosti. Vodíkové nákladné vozidlá chce značka predstaviť v druhej polovici tejto dekády.

Blin odpovedal aj na otázku ako sa chce Renault Trucks vysporiadať s konkurenciou v podobe nových výrobcov nákladných vozidiel. S príchodom moderných technológií a elektromobility totiž pribúdajú aj startupy, ktoré sa zameriavajú na úžitkové a nákladné vozidlá. Renault Trucks má však podľa Blina dlhoročné skúsenosti s vývojom a výrobou nákladných vozidiel, výborne pozná trh a opiera sa o širokú obchodnú a servisnú sieť, čo sú podľa neho obrovské výhody.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button