Cestná doprava

MHD v Humennom naďalej prevádzkuje M. K. Trans

Mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Humennom prevádzkuje od nového roka „staronový“ prevádzkovateľ. Na základe verejnej obchodnej súťaže (VOS) podpísalo mesto s michalovskou spoločnosťou M. K. Trans zmluvu na ďalších desať rokov. Autobusy MHD by mali byť „novšie a ekologickejšie“, uviedol pre TASR Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Ako priblížil, podmienkou pri verejnom obstarávaní prevádzkovateľa MHD bolo, aby minimálne 60 percent autobusov bolo nízkopodlažných s minimálnou kapacitou 50 osôb, pričom približne 25 miest by malo byť na sedenie. „Autobusy musia byť vybavené minimálne dvoma dverami určenými na nástup a výstup cestujúcich aj s obmedzenou schopnosťou pohybu. Každý autobus musí byť vybavený klimatizáciou a nezávislým kúrením, elektronickou tabuľou zobrazujúcou názvy autobusových zastávok, čísla liniek a hlásičom zastávok, GPS systémom na sledovanie aktuálnej polohy a dodržiavania cestovných poriadkov,“ doplnil Škuba s tým, že autobusy tiež musia spĺňať emisnú normu minimálne Euro 5.

Autobusy budú mať tiež jednotnú farebnú karosériu s potlačou požadovanou samosprávou. Podľa Škubu sa do VOS okrem spoločnosti M. K. Trans prihlásila aj SAD Humenné. „Do ponuky však zaradila namiesto požadovaných mestských autobusov prímestské,“ doplnil. Súčasťou novej desaťročnej zmluvy má byť aj podmienka, že prepravca mestu predloží koncepciu obnovy vozového parku počas doby jej trvania.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button