Cestná doprava

Mercedes-Benz zvoláva autá

Mercedes-Benz zvoláva autá. Nemecká automobilka Mercedes-Benz zvoláva vo svete takmer milión áut pre možné problémy s brzdami.

Nemecká automobilka Mercedes-Benz zvoláva po celom svete do servisov takmer milión starších áut. Dôvodom sú možné problémy z brzdovým systémom. Uviedol to cez víkend Spolkový úrad pre motorové vozidlá (KBA).

Podľa informácií KBA ešte z 1. júna, ktoré nemecké médiá zverejnili v sobotu večer (4. 6.), zvolávanie sa týka športovo-úžitkových vozidiel triedy ML a GL a prémiového minivanu triedy R vyrobených v rokoch 2004 až 2015. „Korózia posilňovača bŕzd môže v najhoršom prípade viesť k prerušeniu spojenia medzi brzdovým pedálom a brzdovým systémom,“ uviedol KBA.

Mercedes-Benz zvoláva autá

Úrad dodal, že Mercedes-Benz zvoláva celosvetovo do servisov 993.407 vozidiel. Na domácom trhu sa tento proces týka približne 70 000 áut. Firma zvolávanie neskôr pre AFP potvrdila a uviedla, že s ním začne okamžite, pričom bude informovať vlastníkov „problémom potenciálne dotknutých vozidiel“. Zvolávací proces bude podľa Mercedesu zahrnovať kontrolu vozidiel, ktoré by mohli mať problém, a v závislosti od výsledku kontroly aj výmenu potrebných komponentov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button