Cestná doprava

Mercedes-Benz úspešne testuje plnoelektrický autobus eCitaro G v nadmorskej výške 2 000 metrov

Množstvo snehu, zimné teploty, to všetko v nadmorskej výške 2 000 metrov: v januári 2022 preukázal kĺbový autobus eCitaro G svoje vynikajúce schopnosti v linkovej doprave v oblasti Seiser Alm v Južnom Tirolsku.

Prvý test elektrického autobusu v linkovej doprave v oblasti Seiser Alm

„Prvý test 18-metrového elektrického autobusu v týchto nadmorských výškach takmer 2 000 metrov v oblasti Seiser Alm – pre nás v Južnom Tirolsku je to skvelý moment,“ uviedol Daniel Alfreider, zástupca primátora a minister krajinskej vlády Južného Tirolska okrem iného zodpovedný za infraštruktúru a mobilitu. Alfreider pokračuje: „Naším cieľom je mobilita bez emisií pre ľudí tu v Južnom Tirolsku.“

Plnoelektrický kĺbový autobus Mercedes-Benz eCitaro G je na to ako stvorený. Vybavený akumulátormi s pevným elektrolytom a kapacitou 441 kWh autobus preukázal svoju stabilnosť, trakciu a výkon s dvomi poháňanými nápravami. „Skvelý pocit z jazdy,“ zhodnotil vodič Franz Federspieler. S autobusmi jazdí už 40 rokov, takže vie, o čom hovorí.

Autobusový prepravca Silbernagl sa spolieha na technické inovácie a ekologickosť

Autobus eCitaro G sa používal na linke prevádzkovanej spoločnosťou Silbernagl medzi lokalitami Compatsch (1 850 metrov nad morom) a Saltria (1 680 metrov nad morom) v oblasti Seiser Alm, najväčšej uzavretej náhornej plošine v Európe v juhotirolských Dolomitoch v Taliansku. Spoločnosť Silbernagel sídli neďaleko v obci Kastelruth/Južné Tirolsko.

Podnik si zakladá na technických inováciách a najlepšej možnej ekologickej kompatibilite. Generálny riaditeľ Carlo Greco sa preto rád presvedčil o schopnostiach autobusu eCitaro G aj za nezvyčajných okolností: „Vozidlá s dĺžkou 18 metrov a náhonom 6×4 sú pre nás veľmi zaujímavé. Sme presvedčení, že v nasledujúcich rokoch ich budeme môcť integrovať do nášho autobusového autoparku.“

Tento mimoriadne moderný a dobre udržiavaný autopark spoločnosti Silbernaglu pozostáva z približne 70 zájazdových a linkových autobusov, od kompaktných minibusov až po dvojpodlažné autobusy, takmer výlučne značiek Mercedes-Benz a Setra. Rodinný podnik, ktorý založili v roku 1978 Anton a Monika Silbernaglovci, je jedným z najúspešnejších autobusových prepravcov v Južnom Tirolsku a s viac ako 100 zamestnancami ponúka všetky služby spojené s cestovaním.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button