Cestná doprava

Mercedes-Benz predstavil novinku: Actros F

Novinky ako multimediálny kokpit, MirrorCam, zdokonalené bezpečnostné systémy a čiastočne automatizované jazdné funkcie sú len časťou z toho, čo na trh priniesla nová generácia vozidiel Mercedes-Benz Actros. Získala za to aj početné ocenenia, ako napríklad International Truck of the Year 2020. Teraz rozširuje spoločnosť Mercedes-Benz Trucks svoj konštrukčný rad Actros o dva nové modely: Actros F a Actros Edition 2.

Nový Actros F: vstup do sveta ťahačov s hmotnosťou od 18 t

S novým modelom Actros F prináša značka na trh vozidlo, ktoré je zamerané na maximálnu funkčnosť. Od januára 2021 bude dostupné v 24 krajinách EÚ a na vybraných trhoch mimo EÚ. Nový model Actros F je urečený pre všetkých zákazníkov, ktorí hľadajú funkčné nákladné vozidlo určené na lepšie zvládnutie organizačných a logistických procesov vo svojom vozovom parku, nepotrebujú však za každú cenu všetky inovácie najmladšej generácie vozidiel Actros. Dostupný bude v 17 rôznych konštrukčných vzoroch a výlučne ako vozidlo s ľavostranným riadením sa model Actros F obzvlášť hodí na použitie v klasickej a regionálnej diaľkovej preprave, najmä však ako vozidlo s výmennou nadstavbou, hákový naťahovač alebo cisternové vozidlo. Za týmto účelom sa kládol veľký dôraz okrem maximálnej funkčnosti pre prevádzkovateľa autoparku aj na vysoký komfort pre vodiča. Novonavrhnutá kabína vodiča vo variantoch StreamSpace alebo BigSpace ponúka svojou šírkou 2,5 m a výškou motorového tunela 120 mm v rámci svojej triedy mimoriadny priestor a taktiež umožňuje nízke nastupovanie a vystupovanie po iba troch schodíkoch.

Čo sa týka výbavy, poskytuje nový model Actros F sériovo okrem iného kokpit Classic, ako aj klasické vonkajšie spätné zrkadlá. V kombinácii s navigačným systémom, automatickou klimatizáciou a niekoľkými ďalšími prvkami mimoriadnej výbavy sa pozužíva, aj v najmladšej generácii modelov Actros zabudovaný, užívateľsky jednoduchý 10-palcový multimediálny kokpit s multifunkčným volantom. Ďalším prvkom výbavy je nový systém Predictive Powertrain Control ktorý integruje spôsob jazdenia prispôsobený topografii do automatizovaného radenia a v kombinácii s precízne stanovenou stratégiou radenia umožňuje dodatočné úspory pohonných látok. Okrem toho prichádzajú ďalšie bezpečnostné prvky ako napríklad aktívny asistent brzdenia piatej generácie (ABA 5) a asistent udržiavania v jazdnom pruhu, ktoré sa na základe platnej legislatívy platnej v rámci celej Európy sériovo montujú od januára 2020 do modelu Actros. Na želanie môže byť nový model Actros F vybavený aj asistentom odbočovania.

Actros F sa zameriava na zákazníkov zo segmentu vozidiel s hmotnosťou od 18 t značky, ktorí kladú mimoriadny dôraz na funkčnosť a efektívnosť (FOTO: Mercedes-Benz)

Konektivita a servis so službami Mercedes-Benz Uptime a Mercedes-Benz CompleteMile

Aj so štandardne namontovaným riešením konektivity Fleetboard dosiahne model Actros F vysokú úroveň efektívnosti. S údajmi generovanými v reálnom čase majú dopravcovia svoje vozidlá neustále na očiach a vďaka inteligentnému prepojeniu vodiča, autoparku a zákazky je prevádzkovanie v rámci autoparku ešte hospodárnejšie. Toto platí len v prípade voliteľného vylepšenia rozšírených služieb Fleetboard s novou zákazníckou platformou.

Actros F bude vybavený bezpečnostnými prvkami ako aktívny asistent brzdenia piatej generácie (ABA 5) a asistent udržiavania v jazdnom pruhu, na želanie môže byť vybavený aj asistentom odbočovania (FOTO: Mercedes-Benz)

Rozhodujúcim faktorom pre prevádzkovateľov autoparkov je aj včasné rozpoznanie a odstránenie prípadných porúch. V tejto súvislosti je v modeli Actros F vo vzťahu k prepojeniu dostupná aj intenzívna starostlivosť o zákazníka poskytovaná prostredníctvom služby Mercedes-Benz Uptime. Plnoautomatická diagnostika na diaľku preto priebežne a v reálnom čase preveruje stav mnohých systémov v nákladnom vozidle. Ak vznikne nevyhnutnosť údržby alebo opravy, servis Mercedes-Benz vám neodkladne ponúkne individuálne riešenie.

Majiteľov vozových parkov budú zaujímať možnosti konektivity (FOTO: Mercedes-Benz)

Individuálne konfigurovateľné servisné balíky, ako aj precízne prispôsobené riešenia prostredníctvom lízingu, financovania a poistenia zahŕňajú celé spektrum služieb určených pre model Actros F a tiež v rámci toho zabezpečia istotu pri plánovaní. Fakt, že sa Mercedes-Benz Trucks v tomto ohľade neustále zameriava na inovatívne riešenia, reprezentuje napríklad aj servisná zmluva Mercedes-Benz CompleteMile, ktorá bude dostupná od marca 2021 nielen pre nový model Actros F, ale aj pre všetky ďalšie modely Actros, Arocs a Atego na mnohých európskych trhoch. Flexibilná servisná zmluva kryje tak, ako Mercedes-Benz Complete, všetky dielenské práce, vrátane práce na dieloch podliehajúcich opotrebovaniu, pritom je ale koncipovaná tak, aby sa mesačné splátky orientovali podľa skutočne najazdených kilometrov. Pritom nie je dôležité, či zákazník pôsobí v cyklickom odvetví, ako je stavebníctvo alebo poľnohospodárstvo, alebo sa v dôsledku silnejších, prípadne slabších obchodných mesiacov jeho jazdné výkony často menia. Mercedes-Benz CompleteMile tým tak môže prispievať k optimalizácii peňažného toku. Stav kilometrov sa automaticky odošle zo služby Mercedes-Benz Uptime do IT systémov Mercedes-Benz Trucks a tu sa spracuje za účelom vystavenia digitalizovanej faktúry.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button