Cestná doprava

LAMBERET – izotermický špecialista

Rodinná firma LAMBERET sa špecializuje na výrobu izotermických vstavieb, nadstavieb, prívesov a návesov, je jedným z hlavných hráčov v tejto produkcii v Európe. Ako prvý používal Lamberet celistvé sendvičové steny panelov.

Názov spoločnosti vznikol použitím priezviska zakladateľa Paula Lambereta, ktorý založil v roku 1966 priemyselnú skupinu LAMBERET. Od svojho založenia sa špecializuje na výrobu nadstavieb určených na prepravu tovarov podliehajúcich skaze v režime ATP. Výrobky LAMBERET majú certifikát ATP, ktorý potvrdzuje, že zodpovedajú prísnym podmienkam prepravy potravinárskych výrobkov. Značka LAMBERET je európskym lídrom vo výrobe mraziarenských, chladiarenských a izotermických nadstavieb. Od roku 1993 sa stal predsedom syn Philippe Lamberet. V súčasnosti priemyselná skupina LAMBERET SAS produkuje mimoriadne široký sortiment produktov od 1 do 100 m³ – od ľahkých vozidiel pre mestskú prevádzku až po návesy pre medzinárodnú prepravu. Predaj a servis sú zaistené 5 filiálkami (Nemecko, Taliansko, Španielsko, Veľká Británia, Holandsko) a sieťou 140 nadstavbárov a predajných zastúpení. Má štyri výrobné závody, dva vo Francúzsku, jeden v Nemecku a jeden vo Vietname. LAMBERET vytvára obrat vyše 200 miliónov eur, zamestnáva 1200 pracovníkov v Európe, vyrobí a predá ročne cca 8000 výrobkov.

Nadstavby LAMBERET sú vyrábané z kompozitných sendvičových panelov. Panely sú ľahké, bez železného povrchu (žiadna korózia), odolné proti nárazom, pružné. Sú vodovzdorne uzavreté, zalaminované a neumožňujú tak preniknúť vode do panelu. Majú minimálnu tepelnú vodivosť (150x viac izolujú ako oceľ). Vonkajšia vrstva je z Gel-coat bez mikropórov, schválená pre styk s potravinami. Vnútri je ekologická polyuretánová pena s homogénnou hustotou, teda vynikajúcou izoláciou. Sú ľahko opraviteľné. V paneloch sú karosárske výstuhy, ktoré nadstavbu spevňujú. Nadstavby LAMBERET sú vyrábané v niekoľkých kategóriách. V závislosti na celkovej tonáži podvozka od celkovej hmotnosti 3,5 t až do 26 t je príslušne prispôsobená celková konštrukcia nadstavby najmä podlaha (aj pre nakládku vozíkmi) a pre prevoz mäsa vo vise sú upravené bočné steny a strop (čo sa naloží na podlahu, to sa môže naložiť aj na koľajnice pre mäso vo vise). Existujú v rôznych modifikáciách – mäso vo vise, duplex (dvojitá podlaha) a pod. Nadstavy LAMBERET sa vyrábajú v rozmeroch podľa potrieb zákazníka. Nadstavby LAMBERET majú vysokú kvalitu a vysoké úžitkové vlastnosti, „prežijú“ podvozok. Pre vysokú životnosť sú na trhu vyhľadávané aj ako použité vozidlá. Vydržia tú najťažšiu námahu aj relatívne vážne nehody.

V Čechách a na Slovensku EUROPETRANS

Od roku 1991 spoločnosť EUROPETRANS, s. r. o., Česká republika zastupuje značku LAMBERET v Čechách, na slovenský trh vstúpila začiatkom roku 2005 pod názvom EUROPETRANS – SK, s. r. o. Svojou produkciou v našom regióne zásobuje prepravcov, ktorí distribuujú potraviny pre obchodné reťazce a z obchodných reťazcov do distribučnej siete predajní, ako aj výrobcov a spracovateľov mäsa, rýchloskaziteľných potravín a tovarov v režime prepravy s regulovanou teplotou (napr. lieky). V Čechách a na Slovensku má veľkú sieť zmluvných servisov. Sortiment izotermických vstavieb, nadstavieb a návesov je mimoriadne široký. Malé izotermické nadstavby radu FRIGOLINE sa montujú na šasi malých úžitkových vozidiel do 7,5 t a využívajú sa najmä v mestskej a prímestskej distribúcii, tiež na rozvážky do predajní, reštaurácií či klientom. Na Slovensku sa najčastejšie využívajú nadstavby RIGIDS, ktoré sa inštalujú na šasi stredne veľkých vozidiel od 7,5 do 25 t. Pre veľkodistribúciu do 40 t sú určené návesy SR2, ktoré s množstvom ocenení patria k najlepším produktom v Európe vo svojej triede.

FRIGOLINE

Tento rad izotermických nadstavieb LAMBERET je navrhnutý pre menšie nákladné a úžitkové vozidlá v hmotnostnej kategórii od 2,8 do 6,5 tony a je viac štandardizovaný, s dôrazom na optimalizáciu nakládky. Preto vnútorné rozmery boli navrhnuté tak, aby vyhoveli štandardom ISO a europaliet a zabezpečili podstatný nárast užitočnej hmotnosti vozidla(100 až 150 kg v závislosti od verzie). FRIGOLINE sa dodáva v štandardizovaných rozmeroch (šírka 1910 mm, výška 2060 mm, dĺžka 2850 – 4650 mm). K dispozícii sú dva typy izolácií (chladiarenská IN, mraziarenská IR), ktoré sú dokonale prispôsobené danému druhu prepravovaného tovaru. Vhodnou doplnkovou výbavou sú bočné dvere so šírkou 900 mm a plnou výškou, plastové termozávesy, nastaviteľné hliníkové police, kotviace a ochranné prvky a ďalšie doplnky požadované klientom. Hliníkový rám a nová verzia zadnej časti dávajú týmto nadstavbám moderný a jemný vzhľad. Izolované panely sa vyznačujú vysokou tepelnou účinnosťou.

Novinka FRIGOLINE CITY

Nadstavba LAMBERET FRIGOLINE CITY je určená pre 7- až 12-tonové nákladné vozidlá. Využívajú špičkovú technológiu rezania používanú pri výrobe návesov LAMBERET, ako sú rámy s trojitou hrúbkou, dvojhriadeľové závesy dverí a vložené tyče zámku dverí. Dodávajú sa jedno- alebo viacteplotné, s novými zadnými svetlami (Safelight Full-LED high), hliníkovou podlahou PIEK, kryogénnou inštaláciou atď. Vystužený zadný rám s 3 závesmi je ideálny pre distribúciu s častou nakládkou/vykládkou.
Nadstavby FRIGOLINE CITY sa dodávajú v štandardných rozmeroch: vnútorná výška od 1950 mm do 2450 mm, šírka od 2100 mm do 2460 mm a vonkajšia dĺžka karosérie od 4 700 mm do 7 200 mm, s objemom od 11 do 16 europaliet.

VUL a MAXI VUL

Tento rad nadstavieb je určený pre menšie nákladné a úžitkové vozidlá v hmotnostnej kategórii od 3,5 tony do 5 ton – typ VUL, a do 6,5 tony – typ MAXI VUL. Dodávajú sa v štandardizovaných rozmeroch: vnútorná šírka od 1860 mm do 2060 mm, vnútorná výška od 1800 mm do 2250 mm a vonkajšia dĺžka od 2620 mm do 5020 mm. Steny nadstavieb sú z kompozitných sendvičových panelov, vystužené duralovými a kevlarovými nosníkmi, každých 300 mm, s vnútorným a vonkajším polyesterovým povrchom v bielej farbe. Panely sú vyplnené polyuretánovou penou odolávajúcou hnilobe a dokonale hermeticky uzavreté. Polyesterový povrch je zosilnený, nedeformovateľný, odolný proti bodovému poškodeniu a prispôsobený danému druhu prepravovaného tovaru.

RIGIDS

Izotermické nadstavby RIGIDS sa montujú na stredné a väčšie nákladné vozidlá v hmotnostných kategóriách: od 7,5 tony do 10 ton – typ RIGIDS LOW, od 12 do 16 ton – typ RIGIDS INTERMEDIATE, a od 18 do 25 ton – typ RIGIDS HIGH. Dodávajú sa v štandardizovaných rozmeroch: vnútorná šírka od 2260 mm do 2500 mm, vnútorná výška od 2050 mm do 2800 mm a vonkajšia dĺžka od 4670 mm do 9950 mm. Steny nadstavieb sú rovnako z kompozitných sendvičových panelov, vystužené duralovými a kevlarovými nosníkmi, každých 300 mm, s vnútorným a vonkajším polyesterovým povrchom, vyplnené polyuretánovou penou odolávajúcou hnilobe. Polyesterový povrch je zosilnený, nedeformovateľný, odolný proti bodovému poškodeniu. Zadné dvojkrídlové dvere sú osadené v nerezovom ráme s nerezovými uzávermi na povrchu dverí. Tento typ nadstavieb sa dodáva aj vo verzii BEEF – mäso vo vise, FLORA – preprava kvetín vo vozíkoch, DUPLEX – dvojitá podlaha. K dispozícii je široká škála doplnkovej výbavy (bočné dvere, plastové termozávesy, nastaviteľné hliníkové police, kotviace a ochranné prvkyprvky a iné).

Návesy SR2

Na vrchole produkcie LAMBERET sú izotermické návesy radu SR2, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou použitých materiálov a spracovania. Originálne technologické postupy na základe vlastného vývoja a skúseností nastavujú latku kvality veľmi vysoko. Vo verziách SR2 GREEN LINER/SR2 HEAVY DUTY patria k tomu najlepšiemu na trhu v základe LINER a v špeciálnej verzii na prepravu mäsa vo vise (dvojitá podlaha DUPLEX). Nová verzia návesov sa vyznačuje zvýšenou prepravnou kapacitou, znížením prevádzkovej hmotnosti a ďalším zvýšením pevnosti. Jazdné vlastnosti návesu SR2 GREEN LINER sú neprekonateľné a jeho stabilita je unikátna vďaka zníženiu jeho ťažiska. Dodatočný objem ložného priestoru dosahuje väčšou využiteľnou výškou a dĺžkou, čo umožňuje zlepšiť produktivitu prepráv. S kapacitou 66 europaliet v dvoch úrovniach (vo verzii DUPLEX) tento náves prispieva k optimalizácii výkonnosti prepráv. Vďaka jeho najľahšiemu šasi na trhu je jeho pohotovostná hmotnosť o 1 tonu nižšia než je priemer v tomto segmente a je to najúčinnejší spôsob v boji so znižovaním spotreby paliva a CO2 emisií.

LAMBERET PHARMASAFE+

Riešenie PHARMASAFE+ pre návesy LAMBERET sa týka prepravy liekov, ktoré si vyžadujú špeciálne podmienky prepravy. LAMBERET PHARMASAFE+ spĺňa všetky kritériá na prepravu lekárskych výrobkov vyžadujúcich špeciálne podmienky prepravy, ako sú napríklad látky citlivé na teplotu.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button