Cestná doprava

HUDOS posilní 60 najnovších modelov Mercedes-Benz Actros 5

Bardejovská spoločnosť HUDOS, s. r. o., je jednou z desiatich najväčších dopravných spoločností na Slovensku. Zároveň jej patrí aj jeden výnimočný primát: ide o najväčšiu slovenskú spoločnosť s jednofarebným vozidlovým parkom: značkou Mercedes-Benz.

Aj preto neprekvapuje, že v uplynulých čase „načerpala“ v rámci obnovenia časti svojho vozového parku „novú krv“ v podobe 60 najnovších modelov vozidiel Mercedes-Benz Actros 5, ktoré sa vyrábajú len od júna 2019 a ktoré len nedávno získali prestížne ocenenie Truck of the Year 2020.

Ako na margo nových Actrosov uviedol majiteľ spoločnosti HUDOS Pavol Hudák: „Som presvedčený, že kúpené vozidlá budú mať v budúcnosti pozitívny vplyv na ekonomiku mojej spoločnosti, napr. aj v podobe znížených prevádzkových nákladov a zvýšenia bezpečnosti. Taktiež verím, že nepriamo pomôžu pritiahnuť do našej spoločnosti nových vodičov, takých, ktorí nemyslia prvoplánovo, ale ktorí dokážu oceniť stabilitu firmy, ako aj spoľahlivosť, bezpečnosť a technologickú dokonalosť svojho nadštandardného pracovného prostredia.“ Prvých 27 vozidiel bolo už odovzdaných postupne ku konca roka 2019, pričom išlo o sedemnásť modelov Actros 1845 LSnRL a desať modelov Actros 1845 LS. Zvyšok ťahačov sa spoločnosti HUDOS odovzdá postupne, v priebehu roka 2020.

„Spoločnosť HUDOS, patriaca k stabilným, najväčším a najúspešnejším slovenským autodopravcom, je naším dlhodobým prémiovým partnerom. Navyše, jej celý vozový park tvorí naša značka vozidiel a aj preto je signifikantné a veľmi si to vážime, že sa v rámci obmeny vozového parku rozhodli pre naše najnovšie modely ťahačov Actros,“ týmito slovami reagoval Ján Šulek, vedúci predaja nákladných vozidiel spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

Súčasťou výbavy nových ťahačov sú takmer všetky najmodernejšie, odbornou verejnosťou oceňované inovácie – kamerami MirrorCam počnúc a Prediktívnym asistentom radenia končiac. Zároveň disponujú aj interaktívnym multimediálnym kokpitom s 12-palcovými displejmi s interaktívnym ovládaním a rozpoznávaním značiek. Samozrejmosťou je Aktívny brzdný asistent 5. generácie, ktorý automaticky aktivuje plné brzdenie pri rýchlostiach do 50 km/h aj pri pohybujúcich sa chodcoch v mestskej premávka. Vodičov červených „hudosáckych“ Actrosov poteší aj bezpečnostný balík, či elektronická ručná brzda.

Dopravné služby spoločnosti HUDOS, ktorá je známa svojou dlhodobou stabilitou a prosperitou, využívajú oceliarne, výrobcovia pneumatík a dodávatelia špeciálneho materiálu nielen na Slovensku, ale aj v rámci celej Európy. Jej flotilu tvorí až 150 dopravných súprav, pričom navyše – vo svojej dcérskej spoločnosti HUDOS Service – poskytuje vysoko profesionálne non-stop služby autorizovaného servisu nielen pre ťahače Mercedes-Benz, ale aj návesy značky Schmitz Cargobull, Schwarzmüller a Kögel. Vďaka svojmu portfóliu činností poskytuje v regióne Bardejova pracovné príležitosti a stabilné sociálne zázemie pre desiatky rodín svojich zamestnancov.

Prečítajte si aj

Back to top button