Cestná doprava

Hankook – vedúci hráč v oblasti udržateľnosti a inovácií pre budúcnosť

Hankook – vedúci hráč v oblasti udržateľnosti a inovácií pre budúcnosť. Výrobca prémiových pneumatík Hankook dlhodobo potvrdzuje svoju úlohu globálneho lídra v oblasti udržateľnosti a inovácií.

V nedávno zverejnenej 15. správe ESG 2023/24 spoločnosť prezentuje významné pokroky v troch hlavných kategóriách: environmentálny hodnotový reťazec, udržateľné produkty a zodpovedná angažovanosť.

Znižovanie emisií a inovácie vo výrobe

Jedným z najvýznamnejších úspechov je zníženie emisií skleníkových plynov (rozsah 1, 2) o 12 % v porovnaní s rokom 2019. Spoločnosť Hankook si stanovila ambiciózny cieľ, a to znížiť emisie o 46,2 % do roku 2030 a dosiahnuť nulové čisté emisie do roku 2050. Tento záväzok bol uznaný Iniciatívou pre vedecky podložené ciele (SBTi), čím sa spoločnosť Hankook stala prvou kórejskou pneumatikárskou spoločnosťou, ktorá získala toto prestížne uznanie.

Hankook – vedúci hráč v oblasti udržateľnosti a inovácií pre budúcnosť

Ekologické inovácie a udržateľné výrobky

Spoločnosť Hankook venuje veľkú pozornosť ekologickým inováciám, ktoré sa premietajú do vývoja udržateľných výrobkov. Spoločnosť využíva ekologické materiály a udržateľné procesné technológie, čím minimalizuje vplyv výrobkov na životné prostredie počas celého ich životného cyklu.

Zodpovedná angažovanosť a podpora komunity

Spoločnosť Hankook sa aktívne podieľa na ochrane biodiverzity prostredníctvom iniciatív, ako je napríklad projekt „Náš les“, v rámci ktorého sa vysádzajú stromy v školských záhradách a centrách starostlivosti o osamelé matky. Spoločnosť sa tiež zameriava na podporu bezpečnosti detí na cestách a podporuje dobrovoľnícke aktivity svojich zamestnancov, ktorí v roku 2023 dosiahli viac ako 10 000 dobrovoľníckych hodín.

Ocenenia a celosvetové uznanie

V roku 2024 bola spoločnosť Hankook zaradená do rebríčka „Najudržateľnejších spoločností na svete“ podľa amerického časopisu TIME a platformy Statista. Okrem toho ju denník The Financial Times označil za jedného z klimatických lídrov v ázijsko-tichomorskom regióne.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button