Cestná doprava

Ford zvoláva vozidlá pre únik paliva a riziko požiaru

Ford zvoláva vozidlá pre únik paliva a riziko požiaru. Americká automobilka Ford Motor zvoláva na celom svete viac ako 634 000 vozidiel SUV.

Dôvodom je možné prasknutie vstrekovača paliva a s tým spojené riziko požiaru. Zvolávacia akcia sa vzťahuje na SUV Bronco Sport a Escape z modelových rokov 2020 až 2023. Všetky majú 1,5-litrové trojvalcové motory. Opravy ešte nie sú k dispozícii, ale keď budú, majitelia by si mali naplánovať servis u preferovaného predajcu. Majitelia budú informovaní listami od 19. decembra. Predajcovia skontrolujú vstrekovače a v prípade potreby ich vymenia. Aktualizujú softvér vozidla, aby sa zistilo, či je vstrekovač paliva prasknutý.

„Ak zistí pokles tlaku v palivovej lište, výkon motora sa automaticky zníži, aby sa minimalizovalo akékoľvek riziko, a zároveň to umožní zákazníkom prejsť na bezpečné miesto, zastaviť vozidlo a zabezpečiť servis,“ dodal Ford. Ford predĺži aj záruky na prasknuté vstrekovače paliva až na 15 rokov. Zvolávacia akcia sa týka približne 520 000 vozidiel v Spojených štátoch a približne 114 000 v iných krajinách. Ford uviedol, že dostal celkovo 54 správ o požiaroch, vrátane štyroch s prasknutými vstrekovačmi paliva. Ďalších približne 13 spôsobila pravdepodobne netesná palivová dýza. Automobilka eviduje tiež štyri sťažnosti na požiare, ktoré zaznamenali menej ako päť minút po vypnutí motorov.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button