Cestná doprava

Ford zvoláva vozidlá pre únik paliva a riziko požiaru

Ford zvoláva vozidlá pre únik paliva a riziko požiaru. Americká automobilka Ford Motor zvoláva na celom svete viac ako 634 000 vozidiel SUV.

Dôvodom je možné prasknutie vstrekovača paliva a s tým spojené riziko požiaru. Zvolávacia akcia sa vzťahuje na SUV Bronco Sport a Escape z modelových rokov 2020 až 2023. Všetky majú 1,5-litrové trojvalcové motory. Opravy ešte nie sú k dispozícii, ale keď budú, majitelia by si mali naplánovať servis u preferovaného predajcu. Majitelia budú informovaní listami od 19. decembra. Predajcovia skontrolujú vstrekovače a v prípade potreby ich vymenia. Aktualizujú softvér vozidla, aby sa zistilo, či je vstrekovač paliva prasknutý.

„Ak zistí pokles tlaku v palivovej lište, výkon motora sa automaticky zníži, aby sa minimalizovalo akékoľvek riziko, a zároveň to umožní zákazníkom prejsť na bezpečné miesto, zastaviť vozidlo a zabezpečiť servis,“ dodal Ford. Ford predĺži aj záruky na prasknuté vstrekovače paliva až na 15 rokov. Zvolávacia akcia sa týka približne 520 000 vozidiel v Spojených štátoch a približne 114 000 v iných krajinách. Ford uviedol, že dostal celkovo 54 správ o požiaroch, vrátane štyroch s prasknutými vstrekovačmi paliva. Ďalších približne 13 spôsobila pravdepodobne netesná palivová dýza. Automobilka eviduje tiež štyri sťažnosti na požiare, ktoré zaznamenali menej ako päť minút po vypnutí motorov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button