Cestná doprava

Ford Trucks vstupuje do Francúzska

Po Nemecku oznámil výrobca nákladných vozidiel Ford Trucks vstup aj na ďalší kľúčový trh v západnej Európe – Francúzsko. Túto udalosť značka oslávila na veľtrhu Solutrans, ktorý sa konal v Lyone.

„So značkou Ford Trucks napredujú naše plány masívneho rastu v Európe maximálnou rýchlosťou. Minulý mesiac sme vstúpili na najväčší európsky trh ťažkých úžitkových vozidiel, do Nemecka. A teraz s radosťou vstupujeme na francúzsky trh – druhý najväčší v Európe. Od roku 2022 plánujeme poskytovať služby zákazníkom v 25 lokalitách prostredníctvom značky F-Trucks France, ktorá patrí k najznámejším značkám francúzskeho automobilového priemyslu a segmentu úžitkových vozidiel,“ povedal generálny manažér spoločnosti Ford Otosan Haydar Yenigün. 

Značka týmto krokom pokračuje v budovaní svojho zázemia v západnej Európe. Už skôr okrem Nemecka vstúpila na trhy v Portugalsku, Španielsku, Taliansku, Belgicku a Luxembursku. Vo Francúzsku stihla urobiť už aj svoj prvý významný obchod. Logistickej spoločnosti Combronde Groupe odovzdala 60 vozidiel Ford Trucks F-MAX.

V spolupráci
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button