Cestná doprava

Ford Trucks – stavebný nezmar

Ford Trucks – stavebný nezmar. Nákladné vozidlá značky Ford Trucks sa na tuzemskom trhu úspešne udomácnili vďaka spoločnosti Delta-Truck s centrálou v Senci, ktorá je od roku 2018 importérom ťažkých vozidiel značky Ford.

Popri ťahačoch F-MAX do portfólia Ford Trucks patria aj distribučné vozidlá a najmä konštrukčný rad vozidiel pre stavebníctvo, komunál či špeciálne vozidlá (hasičské). Stavebný rad Ford Trucks tvoria podvozky v konfigurácii 8×4, 6×4 a 4×2. Konštruktéri automobilky Ford Otomotiv Sanayi si dali záležať predovšetkým na tom, aby boli vozidlá jednoduché na ovládanie, robustné a odolné pre všetky typy stavieb. Konštrukčné vozidlá Ford Trucks sa osvedčili aj výborným pomerom medzi cenou a úžitkovou hodnotou či TCO (prevádzkovými nákladmi).

„Stavebný rad Ford Trucks veľa vydrží, máme výbornú spätnú väzbu od zákazníkov, v Rumunsku sú jednotkou na trhu stavebných vozidiel, v Turecku pokrývajú v stavebnom segmente vyše 50 % trhu. Pomer cena/výkon je najlepší na trhu a za tým si značka stojí. Štandardne sa autá dodávajú kompletne s nadstavbou – vozidlá 6×4 sa dodávajú ako S3 trojstranné sklápače a vozidlá 8×4 sa štandardne dodávajú ako S1 s nadstavbou Arslan z Turecka a s hydraulikou značky Hyva. Samozrejme, je možné dodať vozidlá aj s nadstavbami VS-MONT, Molčík, MEILLER a ďalšie – rozhoduje klient,“ hovorí Ing. Marcel Šulek, obchodný manažér značky Ford Trucks na Slovensku. Výhodnú cenu v spojení s výhodnými záručnými podmienkami ponúkajú na vozidlá 6×4 aj 8×4, a to pri kúpe i prenájme.

Ford Trucks – stavebný nezmar

Delta-Truck na Slovensku teda poskytuje aj prenájom nákladných vozidiel pre stavebníctvo – veľkoobjemové sklápacie prívesy a walking floors. Vozidlá Ford Trucks zo stavebnej série sú navrhnuté tak, aby si poradili aj s tými najťažšími úlohami, či už ide o miešanie betónu, alebo o prevoz zeminy.
Svoju prácu dokonale zvládnu v najväčších lomoch, ale aj na menších stavbách.

Stavebné vozidlá Ford Trucks v sebe spájajú moderné technológie, komfort a inovatívny prístup vo vývoji materiálov a agregátov. Ruka v ruke s výkonnými a úspornými motormi (s manuálnou alebo automatizovanou prevodovkou s voliteľným intardérom) ponúka výrobca aj rad ďalších užitočných funkcií a prvkov výbavy, ktoré pomáhajú s optimalizáciou prevádzky v náročných podmienkach stavebníctva. Ide napríklad o systém na kontrolu trakcie, funkciu vyslobodenia vozidla z ťažkého terénu, power mód alebo, naopak, ECO režim pre jazdu na ceste alebo na spevnených komunikáciách.

Ford Trucks – stavebné vozidlá

Stavebné vozidlá Ford Trucks majú ergonomicky riešenú kabínu s dostatkom priestoru pre každodennú náročnú prácu. Vodiči ocenia klimatizáciu, vzduchom odpružené sedadlo s vyhrievaním aj systémami, ako je napríklad asistent rozjazdu do kopca. Vozidlá Ford Trucks 3542D, 3542M, 4142D, 4142M poháňa Fordom vyvinutý motor Ecotorq so zdvihovým objemom 12,7 litra; výkonom 420 k a krútiacim momentom 2 150 Nm, majú mechanické odpruženie náprav a robustný rám vyvíjaný pre maximálne zaťaženie, 10 mm hrubá oceľ vydrží tlak 500 MPa a podvozok je kompatibilný so všetkými typmi nadstavieb.

Podvozky môžu byť osadené sklápacími korbami vo verzii S1, S2 alebo S3 priamo z výroby s globálnou homologizáciou alebo od našich nadstavbárov. Sklápače a domiešavače v stavebnom segmente patria na Slovensku medzi najžiadanejšie v spojení s vozidlami 8×4 S1 a 6×4 S3, ku ktorým okrem trojročnej záruky, ktorú poskytujú na všetky vozidlá, ponúkajú aj trojročný servis zdarma.

Zoznam modelov je však podstatne bohatší a ponúka aj ďalšie konfigurácie. Pre stavebníctvo a obslužné činnosti má Ford Trucks v ponuke vozidlá 6×4, 6×2 a 6×2 so zdvíhacou zadnou nápravou, určené pod valníky, hákové naťahováky alebo reťazové nakladače. Tieto vozidlá sú tiež vybavené menšou kabínou, každé vozidlo môžu nakonfigurovať podľa priania a požiadaviek zákazníka.

Komplexný servis

V rámci popredajných a servisných služieb spoločnosť svojim zákazníkom ponúka balíky služieb spojené so servisom a údržbou (R & M zmluvy). Umožňujú čerpanie servisných služieb a nákup náhradných dielov a príslušenstva za vhodných podmienok. V prípade núdzového odstavenia vozidla mimo servisu je k dispozícii asistenčná služba vrátane možnosti odťahovej služby. Dôležitá je medzinárodná servisná sieť, ktorá sa stále rozrastá. Spoločnosť Delta-Truck teda ponúka k svojim vozidlám komplexný servis.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button