Cestná doprava

Elektronika riadi hydraulické čelá

V jednom z posledných minuloročných čísiel sme vás podrobnejšie informovali o produktoch a novinkách firmy MBB LIFTSYSTEMS AG so sídlom v Hoykenkampe pri Brémach. V krátkosti sme spomenuli aj novinku týkajúcu sa servisu hydraulických čiel MBB.

Už dlhšie je firma MBB známa tým, že sa snaží prispôsobiť svoje produkty najmodernejším trendom v oblasti výroby nákladných a úžitkových automobilov, a preto ako riadiaci systém vo svojich produktoch používa elektroniku, ktorá má u zákazníkov svojich odporcov, ale hlavne priaznivcov. K používaniu elektronického systému riadenia hydraulických čiel pristúpila firma z viacerých dôvodov:
– systém je menej poruchový. Ukázali to štatistiky záručných opráv a predaja ND, ktoré si vedie oddelenie obchodno-technických služieb.
– umožňuje prispôsobiť komfort obsluhy požiadavkám zákazníka a typu hydraulického čela. Tú istú riadiacu jednotku je možné naprogramovať softvérom podľa parametrov vozidla a typu čela (štandardné, skladacie alebo zasúvacie), pričom nie je potrebné, aby servisné stredisko držalo pre každý typ samostatnú riadiacu jednotku, ale stačí, aby servis mal k dispozícii potrebný softvér, ktorý firma MBB poskytne, počítač alebo notebook a pripojovací kábel. Priamo na vozidle je potom možné do riadiacej jednotky nainštalovať potrebný softvér.
– umožňuje núdzový systém ovládania hydraulického čela v prípade poruchy jednotlivých elektronických dielcov jednoduchým postupom.
-umožňuje jednoduchší a rýchlejší spôsob diagnostiky a opravy pre servisné strediská, aj pre užívateľa. Podobne ako v bode 2, stačí servisnému stredisku notebook, softvér a pripojovací kábel. Pri tomto vybavení a pripojením notebooku k riadiacej jednotke hydraulického čela priamo na vozidle, je možné z riadiacej jednotky odrátať počet zdvihov, ktoré hydraulické čelo vykonalo, posledný servis a pod. Softvér obsahuje aj kompletnú diagnostiku. To znamená, že servis vie v prípade poruchy zistiť, čo je jej príčinou (ktorý diel je vadný alebo ktorý kábel prerušený).
Firma sa snaží vyvíjať a predávať kvalitné produkty, ktoré sú nielen cenovo prístupné, ale kráčajú s trendom vývoja a výroby nákladných a úžitkových vozidiel a príslušenstva k nim.
 
Zdroj: PR

Prečítajte si aj

Back to top button