Cestná doprava

Ekomobilita je pre všetkých

Alternatívne pohony nie sú výsadou len osobných automobilov, ale nájdete ich aj medzi dodávkami či nákladnými vozidlami. ČSOB Leasing teraz ponúka jednotlivcom aj firmám možnosť jednoduchého a výhodného financovania ekologických vozidiel.

Popularita alternatívnych pohonov rastie každým rokom. Vozidlá na elektrinu, CNG, LNP, LPG či vodíkové pohony už nie sú len raritou, za ktorou sme kedysi otáčali hlavy, ale čoraz výraznejšou realitou slovenských ciest. Pri osobných automobiloch je to už norma, pri nákladných a dodávkových vozidlách sa implementácia týchto moderných technológií stretáva s rôznymi úskaliami, ako je napríklad kratší dojazd a hlavne efektivita prevádzky. S cieľom podporiť ekologické vozidlá vychádza spoločnosť ČSOB Leasing v ústrety zákazníkom a ponúka im operatívny lízing či výhodné EKO financovanie.

Motiváciu firmy bližšie opisuje člen predstavenstva ČSOB Leasing a jeho výkonný riaditeľ pre obchod Ing. V. Vajgel: „Naša firma má koncepciu, ako rozvíjať trvalú udržateľnosť. V našej snahe zvýšiť záujem verejnosti sme v spolupráci s našimi partnerskými dodávateľmi oslovili niekoľko tisíc dopravcov a vytvorili sme pre zákazníkov výhodný produkt. S cieľom priblížiť klientom nákladné aj osobné vozidlá na alternatívne pohony sme upravili naše štandardné úrokové sadzby na nami poskytovaných finančných produktoch. V podstate v tejto chvíli podporujeme ekológiu a využívanie zelenej energie na vlastné náklady. Veríme, že tak pomáhame zákazníkom a zvyšujeme ich motiváciu si takéto vozidlá zakúpiť.“

Produkt EKO financovanie je vďaka tomu tým pravým riešením pre všetkých, ktorí chcú využívať šetrnejšie pohonné látky, správať sa zodpovedne k prírode a zároveň nechcú čakať na to, kým si na ekologickejší dopravný prostriedok sami nasporia. Pritom nemusí ísť len o elektromobily, ale aj o vozidlá na LNP či LPG, ktoré zákazníci nájdu hlavne medzi dodávkami alebo nákladnými ťahačmi.

Navyše, EKO financovanie ponúka variabilne nastaviteľnú splátku. „Ak naši zákazníci chcú, respektíve vzhľadom na typ ich podnikania potrebujú konkrétnu výšku splátky na určité obdobie, vieme im ponúknuť špeciálny produkt – Voliteľná splátka. Povedia si, akú mesačnú sumu potrebujú dostať do prevádzkových nákladov, a podľa toho vieme splátkový kalendár namodelovať tak, aby presne zodpovedal ich potrebám,“ vysvetľuje Ing. Vajgel.

Medzi ďalšie výhody EKO financovania patrí možnosť využitia štátnych dotácií, výhodnejšie poistenie pomocou ČSOB Leasing Poisťovacieho makléra alebo elektronické podpisovanie zmlúv a ich následná online dostupnosť vrátane kompletnej zmluvnej dokumentácie a všetkých potrebných informácií k zmluve. Možnosťou je aj elektronická komunikácia a tzv. „samoobsluha“ niektorých požadovaných úkonov zo strany klientov – to všetko bez zbytočného plytvania papierom. ČSOB Leasing je aj vďaka tomu na najlepšej ceste stať sa prvou „paperless“ lízingovou spoločnosťou.

V ČSOB Leasing veria, že aj touto investíciou sa im podarí viac prebudiť podnikateľské prostredie a podporiť rastúci záujem o financovanie vozidiel na ekologický pohon. „Záujem z roka na rok určite viditeľne stúpa, hoci zatiaľ sme stále len na začiatku zelenej cesty k vyššej ekologizácii v oblasti dopravy,“  uzatvára V. Vajgel.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
PR

Prečítajte si aj

Back to top button