Cestná doprava

„Efektívnosť poháňaná digitálnymi riešeniami“

„Efektívnosť poháňaná digitálnymi riešeniami“. Pod týmto mottom predstavil Schmitz Cargobull riešenia pre udržateľnú, spoľahlivú a bezpečnú prepravu nákladu na veľtrhu transport logistic 2023 v Mníchove.

Každý, kto sa snaží posunúť úroveň digitalizácie vo svojich procesoch, zvýši efektivitu svojho podnikania v oblasti dopravy, ako aj svoju ziskovosť. A ak tieto dopravné procesy navrhujú tak, aby boli udržateľné, znížia aj svoje emisie a environmentálnu stopu. Spoločnosť Schmitz Cargobull na veľtrhu transport logistic 2023 predviedla, ako môžu jej produkty a digitálne služby uľahčiť každodenné pracovné rutiny dispečerov, manažérov autoparku a vodičov a ako možno v praxi využiť udržateľné digitálne produkty na vytváranie zisku.

Schmitz Cargobull zaujal riešením nulových emisií pri preprave s kontrolovanou teplotou s plne elektrickým chladiarenským zariadením S.KOe COOL. S.KOe COOL je vybavený plne elektrickou chladiacou jednotkou s integrovanou výkonovou elektronikou, batériovým systémom a regeneračnou nápravou, a preto pracuje úplne bez emisií. Tento koncept trvalo udržateľnej dopravy je obzvlášť žiadaný pre mestskú distribúciu ponuky v zónach s nulovými emisiami.

Ďalšou novinkou pre flexibilnú a udržateľnú prepravu bežného nákladu sú aerodynamické plachty S.CS EcoFLEX a S.CS EcoVARIOS. Aerodynamické prívesy so zdvíhacou zadnou časťou znižujú odpor, čím znižujú spotrebu paliva a emisie uhlíka. V prípade EcoVARIOS je možné flexibilne nastaviť zadnú aj prednú časť. Výška závesu sa dá prispôsobiť zodpovedajúcej výške postavy.

S.CS EcoVARIOS

„Efektívnosť poháňaná digitálnymi riešeniami“

Konektivita bez kompromisov

Efektívna správa dopravných sietí a zdieľanie údajov o prívese kontrolovaným spôsobom cez TrailerConnect® Data Management Center je telematikou na najvyššej úrovni. Všetky telematické údaje sa zhromažďujú v tejto infraštruktúre a konsolidačnej platforme a možno ich bezpečne zdieľať od prípadu k prípadu.

Pohľadové plánovanie pre autopark návesov s prediktívnou údržbou. Okrem aktuálnych údajov telematiky a chladiacich jednotiek sú do hodnotenia zahrnuté aj historické údaje o údržbe a opravách. Tieto analýzy môžu byť použité na efektívnejšie plánovanie servisných a opravárenských úkonov a predchádzanie poruche chladiacej jednotky. Zákazník dostane všetky informácie na dashboarde na portáli TrailerConnect®, odkiaľ môže priamo kontaktovať najbližšieho servisného partnera.

Pomocou TrailerConnect® TourTrack možno jednotlivé jazdy jednoducho a rýchlo ukladať na telematický portál a monitorovať ich v reálnom čase. Týmto spôsobom môžu zákazníci, ktorí nepoužívajú Transport Management System (TMS), tiež nekomplikovaným spôsobom zarábať na každodennom spotovom trhu pre svoju spoločnosť.

Vďaka integrácii kamión – náves môžu manažéri autoparku prezerať telematické údaje z ťažkých nákladných vozidiel a návesov na jednom mieste – na portáli TrailerConnect®. Pomáha to pri plánovaní, optimalizácii trasy, správe plánov a zlepšovaní celkovej efektivity autoparku. Znamená to, že kapacitu je možné využiť efektívnejšie, čím sa znížia prevádzkové náklady.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB, foto: Schmitz Cargobull

Prečítajte si aj

Back to top button