Cestná doprava

Dopravcovia začnú blokovať hraničné priechody

Autodopravcovia v utorok večer končia štrajk na Rožňavskej ulici v Bratislave. Začnú však postupne blokovať niektoré hraničné priechody. Potvrdil to Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS). Kompetentní podľa neho nechcú riešiť situáciu.

Autodopravcovia štrajkujú v Bratislave, žiadajú aj zníženie cien

Skala priblížil, že na Rožňavskej ulici v Bratislave ukončujú protest a ulicu opustia o 18.00 h. V utorok večer však začnú postupne blokovať hraničné priechody „pomaly a po častiach“. Tvrdí, že rezort dopravy nechce riešiť situáciu a vyhovára sa na kotlebovcov, ktorí im podľa jeho slov „narúšajú protest“. „Nechceme robiť tak, aby sme si otáčali ľudí proti sebe,“ skonštatoval Skala.

Autodopravcovia v pondelok (14. 2.) začali štrajk v Bratislave čiastočnou blokádou Rožňavskej ulice. Chcú tak poukázať na problémy, ktorým čelí sektor. Medzi ich požiadavky patrí úprava cien pohonných látok po vzore Poľska a Maďarska, ďalšie zníženie cestnej dane, vratka spotrebnej dane z palív, ale aj zníženie platby mýta.

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v pondelok odsúdilo, aby si autodopravcovia blokovaním premávky „robili rukojemníkov zo slušných ľudí, ktorí sa potrebujú dostať do práce či za lekárom“. „Takýto nátlakový spôsob, navyše za účasti fašistov, odsudzujeme a považujeme ho za mimoriadne nešťastný,“ dodal v pondelok hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button