Cestná doprava

Do flotily NDS pribudli vozidlá FUSO Canter

Národná diaľničná spoločnosť a.s. (NDS), na základe potreby údržby, prevádzky a rozvoja cestnej infraštruktúry na Slovensku rozširuje svoj vozový park o päť nových vozidiel FUSO Canter. Na základe doterajších pozitívnych skúseností NDS s prevádzkou doposiaľ odobratými 25 kusmi vozidiel FUSO (z ktorých väčšinou šlo o valník s plachtou, čiastočne aj s hydraulickým zdvižným čelom), rozšírila flotilu svojich vozidiel o nové modely tejto značky.

Konkrétne ide o tri vozidlá FUSO Canter 3C15 AMT, s celkovou hmotnosťou 3,5t, výkonom motora 150 k/110 kW a automatizovanou prevodovkou. Prebraté modely disponujú sklápacou nadstavbou od spoločností HYCA. V priebehu júna NDS od spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia (MBSK) preberie ďalšie dva kusy vozidiel FUSO Canter 7C18 AMT, s celkovou hmotnosťou 7,5t,výkonom motora 175 k/129 kW a automatizovanou prevodovkou. Na rozdiel od predchádzajúcich, budú tieto vybavené sklápacou nadstavbou od spoločností HYCA a hydraulickou rukou 6,5 tm od spoločnosti PM Italy. Vozidlá FUSO budú rozdelené na vybraté slovenské strediská údržby NDS.

„Prednosťou vozidla FUSO sú jeho skvelé manévrovacie schopnosti, krátke kompaktné rozmery a čo je z hľadiska ekonomiky jeho prevádzky najpodstatnejšie, vykazuje najlepší pomer vynaložených nákladov v porovnaní so získaným úžitkom,“ – vysvetľuje manažér divízie FUSO spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia Roman Vrabec a dodáva, že spoľahlivosť a maximálna bezporuchovosť odovzdaných vozidiel bude počas ich prevádzky garantovaná aj ich údržbou v profesionálnych autorizovaných servisoch značky Mercedes-Benz.

Ako počas odovzdávania vozidiel zástupcom NDS uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia Stephan Moebius: „Ako predstavitelia výhradného zastúpenia značky FUSO na Slovensku sme hrdí, že sa aj formou dodávok obslužných vozidiel pre Národnú diaľničnú spoločnosť spolupodieľame na rozvoji, výstavbe a budovaní dopravnej siete na Slovensku. Kontinuálny záujem o model FUSO Canter totiž znamená, že sa vďaka jeho technologickej spoľahlivostí, konštrukčnej prepracovanosti a efektívnej hospodárnosti v rámci každodenného nasadenia nielen osvedčil, ale aj to, že naša niekoľkoročná spolupráca má perspektívu aj do budúcnosti.“

Okrem vozidiel FUSO bolo spoločnosťou Mercedes-Benzs Slovakia v uplynulých troch rokoch Národnej diaľničnej spoločnosti dodaných aj trinásť nákladných vozidiel Mercedes-Benz, medzi ktorými boli zastúpené modely Atego, Arocs a Unimog.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button