Cestná doprava

DKV umožňuje platiť české mýto s deväťdesiatdňovou splatnosťou

Dopravcovia, ktorí jazdia v Čechách po spoplatnených cestách, môžu najnovšie využívať predĺženú splatnosť pri úhradách mýtnych poplatkov. Zmena je možná na základe uznesenia vlády ČR z 30. marca 2020 a týka sa faktúr za mesiace apríl až júl. Predĺženie splatnosti na 90 dní sa týka aj slovenských dopravcov, ktorí platia za české mýto systémom PostPay.

Predĺženie lehoty sa týka všetkých PostPay platieb za mýto v ČR

Predĺženie splatnosti faktúr za české mýto  však neumožňujú všetci poskytovatelia služieb pre dopravcov, keďže vyžaduje pomerne zložitú implementáciu. Spoločnosť DKV je však jednou z prvých, ktorej sa podarilo vyriešiť celý proces po technickej a právnej stránke a jej klienti tým pádom môžu uhradiť už aprílovú faktúru za české mýto až do konca júla.Predĺžená splatnosť  sa týka iba vozidiel v režime následnej platby, tzv. PostPay a vzťahuje sa na obdobie od apríla do konca júla tohto roku,“ vysvetľuje Lukáš Ondráček, riaditeľ DKV Euro Service pre Slovensko a Českú republiku.

„Je dôležité zdôrazniť, že štát týmto opatrením platby za mýto neodpúšťa, čiže úhrada faktúry je potrebná. Odporúčame dopravcom naplánovať si splatnosti tak, aby sa vyhli nahromadeniu platieb po skončení lehôt splatnosti nielen v prípade predĺženej splatnosti mýta, ale aj pri ostatných opatreniach určených na podporu likvidity.“

Prečítajte si aj

Back to top button