Cestná doprava

DKV ponúka pohodlný spôsob platenia nového mýta v Poľsku

Poľsko zaviedlo nový systém výberu mýta e-TOLL. V prevádzke je od júna, ale vďaka prechodnému obdobiu mohli vozidlá nad 3,5 tony používať palubné jednotky viaBOX až do konca septembra. Od 1. októbra sa však táto možnosť skončila.

Majitelia nákladných vozidiel majú po predchádzajúcej registrácii v zásade tri možnosti, ako zaplatiť mýto. Môžu používať palubné jednotky, lokalizačné systémy alebo aplikáciu e-TOLL PL pre mobilné telefóny. Prevádzkovateľ poskytuje prehľad certifikovaných zariadení na svojej webovej stránke.

„Našim zákazníkom ponúkame možnosť platiť kartou DKV. Možno ju použiť na portáli e-TOLL či v aplikácii e-TOLL APP, ako aj na predajnom mieste. Stačí, ak sa zákazníci zaregistrujú v systéme e-TOLL a k registrácii priložia svoju palivovú kartu DKV. Môžu si potom vybrať medzi predplateným riešením na účtovanie konkrétnych súm alebo riešením s následnou úhradou,“ vysvetľuje Lukáš Ondráček.

Aplikácia je veľmi jednoduchým riešením, stačí si ju bezplatne stiahnuť zo služby Google Play alebo App Store. Používa sa najmä na jednorazové cesty alebo ako dočasné riešenie. „Pri bežnom používaní je dobíjanie nepohodlné. Nevýhodou môže byť aj nutnosť vybaviť vodiča smartfónom,“ hovorí Lukáš Ondráček.

Ideálnym a flexibilným riešením je palubná jednotka kompatibilná s EETS (skratke pre Európsku služba elektronického výberu mýta). Ak majú dopravcovia túto jednotku, stačí v nej len aktivovať ďalšiu krajinu. „Náš DKV Box Europe umožňuje platby mýta v 12 krajinách vrátane Poľska a úhradu mýta v troch tuneloch. Pre dopravcov je to obrovské zjednodušenie. Okrem toho umožňujeme našim zákazníkom objednávať a spravovať svoje boxy online prostredníctvom zákazníckeho portálu. Vďaka tomu je pridávanie krajín veľmi jednoduché,“ dodáva Lukáš Ondráček.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button