Cestná doprava

Ďalšou zónou v PAAS bude lokalita Starý Ružinov–východ

Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa rozšíri o lokalitu Starý Ružinov – východ. Od 23. marca tu nebude môcť počas pracovných dní od 14.00 do 6.00 h v lokalite parkovať nikto, kto nie je zaregistrovaný v systéme PAAS.

Starý Ružinov patrí podľa samosprávy medzi miesta, kde je parkovanie najzložitejšie. „Preto to bude práve jeho časť „východ“ (medzi ulicami Jégého, Trnavská, Bajkalská a Záhradnícka), ktorá bude ako prvá začlenená do celomestskej parkovacej politiky,“ spresnila mestská časť.

Obyvateľov upozorňuje na 23. marec, odkedy sa začne kontrola parkovania v zóne. Držitelia rezidentských kariet budú môcť parkovať neobmedzene, ale nerezidenti si za parkovanie v pracovných dňoch od 14.00 do 6.00 zaplatia 1,50 eura za hodinu. Ružinov avizuje, že do leta sa regulované parkovanie má rozšíriť na celé Nivy.

PAAS začal od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách, a to Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Zóny s reguláciou parkovania sa majú postupne rozširovať aj do iných lokalít v hlavnom meste. Momentálne sa diskutuje o zóne Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button