Cestná doprava

Bratislavská MHD opäť v režime školský rok

Bratislavská MHD opäť v režime školský rok. Mestská hromadná doprava (MHD) bude od pondelka (28. 3.) premávať opäť v režime pracovný deň.

Výnimkou budú nateraz linky 50, 75 a 78. Vo všetkých vozidlách MHD bude zároveň cestujúcim umožnený nástup aj prednými dverami. Informoval o tom hovorca bratislavského mestského dopravcu Martin Chlebovec.

„V súvislosti s celoštátnym uvoľňovaním protipandemických opatrení zavádzame viacero zmien, ktoré zvýšia prepravnú kapacitu a zlepšia komfort cestovania MHD,“ uviedol hovorca s tým, že obnovujú aj otváranie dverí dopytovým tlačidlom.

V Bratislave premávala MHD od 29. novembra 2021 v prázdninovom režime. Dôvodom boli protipandemické opatrenia a s nimi súvisiaca znížená mobilita. DPB však počty cestujúcich pravidelne monitoroval a vyhodnocoval, čomu prispôsoboval výpravu niektorých spojov.

Bratislavská MHD opäť v režime školský rok

Pre začatie prezenčného vyučovania i vyšší počet cestujúcich od 14. marca začali všetky električkové linky premávať v režime školský rok a režim sa zmenil aj na viacerých trolejbusových i na niektorých autobusových linkách.

DPB od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 v roku 2020 obmedzil z bezpečnostných a preventívnych dôvodov výstup a nástup cez predné dvere vozidla MHD. Vyhradenie priestoru pri predných dverách označil reflexnou páskou medzi držadlami a oznamom.

Napriek zdražovaniu pohonných látok Bratislava o zvýšení cestovného v MHD neuvažuje.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button