Cestná doprava

Automobilka Stellantis v Rusku pozastavuje výrobu

Automobilka Stellantis v Rusku pozastavuje výrobu. Automobilka informovala, že pozastavuje výrobu vo svojom závode v ruskej Kaluge.

Ako dôvod uviedla logistické problémy a sankcie uvalené západnými štátmi na Moskvu za útok na Ukrajinu. Stellantis, štvrtá najväčšia automobilka na svete, prevádzkuje závod v meste Kaluga spoločne s japonskou firmou Mitsubishi. Tá produkciu pozastavila začiatkom apríla. Na celkovom ruskom trhu s autami sa však Stellantis podieľa iba 1 %.

„Vzhľadom na rýchle každodenné zvyšovanie krížových sankcií a problémy v logistike pozastavuje firma Stellantis výrobné aktivity v Kaluge s cieľom plne dodržiavať sankcie a chrániť svojich zamestnancov,“ uviedla spoločnosť v oznámení.

Prečítajte si aj

Automobilka Stellantis v Rusku pozastavuje výrobu

Od útoku Ruska na Ukrajinu 24. februára viacero zahraničných firiem oznámilo buď dočasné zatvorenie svojich ruských prevádzok, prípadne trvalý odchod z krajiny. S problémami počítala aj spoločnosť Stellantis. Tá po invázii pozastavila dovoz a vývoz do a z Ruska a zmrazila ďalšie investičné plány na ruskom trhu. Výroba áut v Kaluge bola určená už iba pre miestny trh. Firma však už koncom marca uviedla, že sa jej míňajú komponenty a zanedlho bude musieť závod zatvoriť.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button