Cestná doprava

ARRIVA zaradila do prevádzky 11 nových autobusov

ARRIVA zaradila do prevádzky 11 nových autobusov. Spoločnosť ARRIVA Trnava zaradila do prevádzky 11 nových autobusov, ktoré budú voziť cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v Trnavskom kraji.

Ide o najmodernejšie autobusy SOR ICN 10,5 s dĺžkou 11 m a kapacitou 38 miest na sedenie a 42 miest na státie, ktoré spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu EURO 6. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou prímestských autobusov SOR majú prepracovaný dizajn karosérie, čelnej masky a inovovaný interiér.

Všetky autobusy sú čiastočne nízkopodlažné a vybavené plošinou, ktorá uľahčuje nastupovanie aj pre cestujúcich na vozíku a rodičov s kočíkom. Ich výbava zahŕňa výkonnú klimatizáciu s funkciou kúrenia, USB zástrčky na dobíjanie mobilných zariadení, bezdrôtové WiFi pripojenie a moderné elektronické informačné tabule. Všetky nové vozidlá disponujú aj GPS zariadením a kamerovým systémom pre zvýšenie bezpečnosti cestujúcich. Nové autobusy boli zadelené na dopravné strediská ARRIVA v Trnave (3 vozidlá), Piešťanoch (4 vozidlá), Senici (3 vozidlá) a Hlohovci (1 vozidlo) a obslúžia minimálne 25 liniek prímestskej dopravy.

ARRIVA zaradila do prevádzky 11 nových autobusov

„Záleží nám na tom, aby obyvatelia Trnavského kraja mohli využívať takú verejnú dopravu, ktorá je komfortná, moderná a bezpečná. Preto v spolupráci s dopravcom neustále obnovujeme vozidlový park, aby bola prímestská autobusová doprava skutočne atraktívnou alternatívou voči osobným automobilom. Navyše, od Nového roka zavádzame zonáciu kraja aj predplatné cestovné lístky (PCL), čo znamená, že cestujúci budú v našom kraji cestovať ľahšie a výhodnejšie. O tejto novinke nájdete všetky potrebné informácie na www.cestujlahko.sk,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

„Nová posila našej flotily prímestských autobusov prináša nielen viac pohodlia pri cestovaní, ale je zároveň ďalším krokom k posilneniu dlhodobej udržateľnosti verejnej dopravy v Trnavskom kraji. Sme hrdí na to, že v spolupráci s objednávateľom, ktorým je Trnavský samosprávny kraj, prinášame dopravné riešenia, ktoré sú zároveň ekologické aj ekonomické,“ povedal Peter Nemec, generálny riaditeľ ARRIVA Trnava.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button