Cestná doprava

Aeolus Allroads D+

Aeolus Allroads D+. Aeolus je jeden z najväčších výrobcov pneumatík v Číne, ako aj ich najväčší exportér do zahraničia, patriaci medzi ázijskú technologickú špičku.

Výrobca širokého sortimentu nákladných a industriálnych pneumatík v roku 2012 spustil aj jednu z najmodernejšie vybavených tovární na výrobu osobných pneumatík na svete. Spoločnosť Baltyre je dlhodobo výhradným dovozcom pneumatík Aeolus do strednej a východnej Európy.

Aeolus reagoval na potreby európskeho trhu pneumatík, a preto sa spojil s výrobcom Pirelli. Cestná nákladná doprava v Európe predstavuje veľkú každodennú výzvu pre firmy, kamionistov aj vozidlá, pretože zahŕňa cestovanie tisíce kilometrov, prechádzanie rôznymi krajinami v rôznych terénoch či poveternostných podmienkach, ktoré sa môžu rýchlo zmeniť. Preto sa od pneumatík na nákladné vozidlá vyžaduje, aby poskytovali špičkový výkon, bezpečnosť, dlhú životnosť a adaptabilitu na rozmanité jazdné, poveternostné a povrchové podmienky. Jednou z odpovedí na tieto výzvy je aj NEO Allroads D+.

Nová pneumatika Aeolus NEO Allroads D+ je výhodným riešením vybavenia pre európsky vozový park cestnej nákladnej dopravy. Bola navrhnutá pre európske kamióny a vyvinutá tak, aby poskytovala vždy čo najlepší výkon, bez ohľadu na to, akej výzve alebo prekážke čelí. NEO Allroads D+ je pneumatika pre hnacie koleso, vhodná pre regionálne aplikácie, poskytuje rovnomerné opotrebovanie a vyšší kilometrový výkon s nízkym valivým odporom.

Aeolus Allroads D+

Smerový dezén s novou sekvenciou rozstupu blokov dezénu zlepšuje kilometrový výkon a valivý odpor. Špeciálny dizajn lamelového vyžarovania tepla ponúka zlepšený životný cyklus. Extra vrstva pásu (FRC) spevňuje plášť, zlepšuje a umožňuje reprofiláciu. Špeciálny dizajn zaisťuje trvalú vysokú trakciu aj na blate a snehu. Zosilnený dizajn ramena (RSR) prispieva k rovnomernému opotrebovaniu pneumatiky.

Nové 3D riešenia SIPE v centrálnych a ramenných blokoch dezénu zaisťujú efektívnejší pohyb blokov pre lepšiu priľnavosť a trakciu na snehu, pravidelnejšie opotrebovanie, nižší valivý odpor, lepší akustický komfort, lepšie správanie v suchých aj mokrých podmienkach. Aeolus NEO Allroads D+ má tiež vynikajúcu životnosť. Vďaka širšiemu smerovému dezénu s hlbšími drážkami, extra vrstve proti opotrebeniu v zmesi behúňa a špeciálnemu dizajnu drážok.

Technológia NEO od Aeolus

Každý produkt radu NEO spája pokročilú technológiu a široké know-how v oblasti dizajnu a výroby spoločností Aeolus a Pirelli. Celá séria Aeolus NEO bola navrhnutá v Taliansku. Nová zmes behúňa spĺňa požiadavky na bezpečnosť a vysoký výkon za všetkých podmienok použitia.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button