Cestná doprava

Actros F premiérovo už aj na Slovensku

Nový Actros F, ktorý Mercedes-Benz prezentuje ako „vstup do sveta nákladných motorových vozidiel Mercedes-Benz“ mal slovenskú digitálnu premiéru. Náš šéfredaktor Martin Miksa spolu s expertom Mercedes-Benz Nákladné vozidlá Martinom Vidom ho divákom predstavili počas živého vysielania.

Značka predstavuje Actros F ako vozidlo, ktoré sa zameriava predovšetkým na zákazníkov, ktorí hľadajú funkčné nákladné vozidlo, pričom však nevyhnutne nepotrebujú každú inováciu najnovšej generácie modelu Actros. Actros F ich zaujme atraktívnym pomerom ceny a výkonu. Obzvlášť hodí na použitie v klasickej a regionálnej diaľkovej preprave, ale aj ako vozidlo s výmennou nadstavbou, naťahovačom kontajnerov alebo ako cisternové vozidlo.

Zákazníci a fanúšikovia zo Slovenska majú počas prvej polovice marca možnosť vidieť nový Actros F vystavený priamo pred showroomom nákladných vozidiel na Zlatých pieskoch v Bratislave. Zároveň záujemcovia o tento nový model majú možnosť objednať si ho už v týchto dňoch. Výroba sa spustí v apríli.

Actros F sa vyznačuje novonavrhnutou kabínou vodiča vo variantoch StreamSpace alebo BigSpace a ponúka svojou šírkou 2,5 m a výškou motorového tunela 120 mm v rámci svojej triedy mimoriadny objem priestoru a taktiež umožňuje nízke nastupovanie a vystupovanie po iba troch schodíkoch. Model poskytuje okrem iného kokpit Classic, ako aj klasické, sklenené vonkajšie spätné zrkadlá. Súčasťou sériovej výbavy je aktívny asistento núdzového brzdenia piatej generácie (ABA 5) a asistentom udržiavania v jazdnom pruhu. Na želanie je k dispozícii prediktívna stratégia jazdy (PPC) alebo asistent odbočovania.

S modelom Actros F získava zákazník prístup k mimoriadnym službám nákladných vozidiel značky Mercedes-Benz. Medzi tieto služby patria flexibilné lízingové ponuky, bezpečné možnosti financovania a komfortné servisné balíky, v ktorých sú zahrnuté opravy, opotrebenie a údržba. Okrem toho sú k dispozícii aj služby konektivity, ktoré zvyšujú efektívnosť, ako Mercedes-Benz Uptime a aplikácia Fleetboard Manager.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button