Cestná doprava

1 300 vozidiel DAF XF pre Primafrio Group

Výborné skúsenosti so spoľahlivosťou a efektivita v spotrebe paliva. To sú hlavné dôvody, pre ktoré sa španielska dopravná spoločnosť Primafrio Group rozhodla pokračovať v spolupráci so značkou DAF a objednala si 1 300 vozidiel XF 480 s najväčšou kabínou Super Space Cab. Prvých 400 vozidiel už bolo odovzdaných a začali brázdiť európske cesty, zvyšné vozidlá budú postupne dodávané až do roku 2023.

História španielskej dopravnej firmy siaha do 60. rokov minulého storočia. Postupne sa vypracovala na popredného autodopravcu, ktorý sa špecializuje na chladený a mrazený tovar a tovar vysokej hodnoty. V súčasnosti patrí medzi najrýchlejšie rastúce dopravné spoločnosti v Európe. Svoje sídlo má v meste Murcia, ďalšie pobočky sú situované v Andalúzii, Katalánsku, Baskicku ale aj v portugalskom Lisabone, vo Francúzsku či v Nemecku. Spoločnosť prevádzkuje sklady so špičkovými technológiami, vďaka ktorým dokáže svojim zákazníkom ponúkať logistické služby s pridanou hodnotou. Do konca roku 2020 bolo vo flotile tohto španielskeho autodopravcu 900 vozidiel DAF.

Prečítajte si aj

„V roku 2016 sme uzatvorili prvú dohodu na 1 000 nákladných vozidiel DAF pre Primafrio Group, z ktorých 300 sme uviedli do prevádzky v nasledujúcom roku. Každodenná prevádzka ukázala, že tieto vozidlá stanovujú štandard v spoľahlivosti, úspore paliva a pohodlia pre vodiča,“ hovorí José Esteban Conesa, generálny riaditeľ Primafrio Group. „Táto nová objednávka je súčasťou nášho plánu obnovy flotily, ktorý nám umožní mať vozidlá s najnovšími pokrokovými technológiami.“

FOTO: DAF Trucks

Ešte vyššia profitabilita

„Touto novou objednávkou sme posilnili našu excelentnú, profesionálnu spoluprácu so značkou DAF,“ dodáva José Esteban Conesa. „Vďaka 1 300 vozidlám DAF XF Super Space Cab dokážeme ešte viac zvýšiť profitabilitu a efektivitu na našich trasách. Navyše, uhlíková stopa Primafrio Group bude nižšia vďaka vysoko efektívnym ťahačom XF. DAF XF nadväzuje na našu obchodnú filozofiu: je to veľmi spoľahlivé nákladné vozidlo, ktoré garantuje včasné dodávky a tiež bezpečnosť a excelentný komfort pre našich vodičov.“

Obrovské ocenenie pre značku

„Fakt, že popredný autodopravca ako Primafrio Group si zvolil DAF XF na základe svojej dlhodobej skúsenosti, je obrovským ocenením spoľahlivosti, efektivity a komfortu pre vodiča, ktoré tieto nákladné vozidlá poskytujú,“ hovorí Richard Zink, riaditeľ oddelenia marketingu a obchodu a člen predstavenstva DAF Trucks. „Navyše, táto objednávka podčiarkuje pozitívny signál na trhu: dopyt po nákladnej doprave sa vracia. Sme veľmi radi, že môžeme podporiť odvetvie cestnej nákladnej dopravy kvalitnými nákladnými vozidlami,“ uzatvára Richard Zink.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button