Železničná doprava

ZSSK dočasne ruší evakuačný vlak

ZSSK dočasne ruší evakuačný vlak. Železničná spoločnosť Slovensko pre nízky počet ukrajinských cestujúcich od piatka 25. 3. dočasne ruší mimoriadny evakuačný vlak do Bratislavy.

ZSSK ho zaviedla na bezplatnú prepravu pre občanov Ukrajiny utekajúcich pred vojnou. Poslednýkrát vlak vypravili vo štvrtok. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Spoločnosť dočasne ruší mimoriadny evakuačný vlak s odchodom z Košíc o 2.30 h a príchodom do Bratislavy o 7.52 h. V prípade zvýšenej potreby a mobility občanov Ukrajiny bude podľa Kováča tento evakuačný vlak opätovne zavedený, na čo ZSSK cestujúcich včas upozorní.

ZSSK dočasne ruší evakuačný vlak

Ďalej môžu obyvatelia Ukrajiny využiť vlaky z Čopu do Košíc, ktoré premávajú od 9. marca bez zmeny na dennej báze. Ide o mimoriadny denný vlak s kapacitou 240 miest, ktorý odchádza z Čopu o 10.35 h a do Košíc má plánovaný príchod o 13.00 h. V prípade, že nebudú vedené mimoriadne humanitárne vlaky z Českej republiky, ZSSK zavedie vlak kategórie RR (regionálny rýchlik) rovnako s kapacitou 240 miest s odchodom z Čopu o 15.50 h, ktorý by mal doraziť do Košíc o 18.13 h.

ZSSK zároveň upozorňuje, že všetky potrebné informácie aj v ukrajinčine cestujúci nájdu na webovej stránke www.zssk.sk/ukrajina/.

Medzi Slovenskom a Ukrajinou je od štvrtka (24. 2.) pozastavená osobná vlaková doprava a vlaky premávajú len po hranice s Ukrajinou. Tento stav z dôvodu bezpečnosti zatiaľ Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) neplánuje zmeniť.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button