Železničná doprava

ZSSK pridáva 13 nových vlakov

ZSSK pridáva 13 nových vlakov. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pridáva od pondelka 9. 1. osem a od 16. januára ďalších päť vlakov.

Informoval o tom Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. Nové vlaky potešia podľa neho najmä Bratislavský kraj a východné Slovensko. Potreba ich pridania podľa neho vyplynula z komunikácie so samosprávami a z vyhodnotenia reálnej prevádzky nového grafikonu. Sprevádzkujú sa niektoré vlaky, ktoré sa v grafikone vlakovej dopravy na roky 2022/2023 doteraz označovali ako „ide odo dňa vyhlásenia“.

Spresnil, že uvedené sa týka úsekov tratí Senec – Bratislava – Nové Mesto (plus osem vlakov od 9. januára), Margecany – Nálepkovo (plus dva vlaky od 16. januára), Nálepkovo – Dobšinská ľadová jaskyňa (plus dva vlaky od 16. januára) a Lipany – Prešov (plus jeden vlak od 16. januára).

Od 16. 1. 2023 dôjde na úseku Lipany – Prešov k zavedeniu ranného vlaku kategórie Os, ktorý je v cestovnom poriadku zapracovaný s označením „ide odo dňa vyhlásenia“

ZSSK pridáva 13 nových vlakov

„Som rád, že ministerstvo dopravy po intenzívnej diskusii prijalo časť našich pripomienok k novému grafikonu, ktoré potvrdili prvé týždne praxe. Viem, že nájsť peniaze na ďalšie vlaky nebolo vôbec ľahké. Nový ranný vlak na trati Lipany – Prešov poteší stovky cestujúcich. A verím, že do istej miery bude spokojnosť aj v regionálnych samosprávach, ktoré dosiahli posilnenie vlakov v okolí Bratislavy a Hnileckej doliny. Ich obsadenosť budeme pozorne sledovať,“ dodal Roman Koreň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Cestujúci na úseku Senec – Bratislava-Nové Mesto a späť môžu od 9. 1. využiť nových 8 vlakov, ktoré sú v CP označené ako „ide odo dňa vyhlásenia“

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR, foto: ZSSK

Prečítajte si aj

Back to top button