Železničná doprava

ZSSK pre rekonštrukciu mosta v Hlohovci posilňuje dopravu

ZSSK pre rekonštrukciu mosta v Hlohovci posilňuje dopravu. Súčasná kapacita posilových spojov na prúdy cestujúcich nepostačuje.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) z dôvodu rekonštrukcie mosta v Hlohovci zavádza ďalších päť osobných vlakov a posilňuje vybrané najvyťaženejšie spoje novými súpravami. Informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč s tým, že súčasná kapacita posilových spojov na prúdy cestujúcich nepostačuje.

Pre uzáveru mosta v Hlohovci sa plošne posilňovala železničná aj autobusová doprava. ZSSK podľa Kováča počítala s väčším náporom cestujúcich. Preto už v platnom cestovnom poriadku zaviedla medzi mestami Nitra/Hlohovec – Leopoldov/Trnava hodinový systém vlakov kategórie REX a Os. Doplnený o dvojhodinový takt vlakov linky Prievidza – Bratislava, ktoré taktiež zastavujú v Leopoldove a v Hlohovci.

ZSSK pre rekonštrukciu mosta v Hlohovci posilňuje dopravu

Kováč priblížil, že jedným vlakom sa počas rannej aj popoludňajšej dopravnej špičky v pracovný deň zvezie zhruba 240 cestujúcich. „Naplnená kapacita má svoje opodstatnenie – zatiaľ čo cesta autom z Hlohovca do Leopoldova cez obchádzku momentálne trvá približne 40 minút, vlakom len 5 až 7 minút,“ dodal.

Na základe sledovania situácie v posledných dňoch a po dohode s Ministerstvom dopravy a výstavby (MDV) SR aj Trnavským samosprávnym krajom (TTSK) tak bude ZSSK od stredy (20. 4.) zavádzať ďalšie mimoriadne vlaky a zvyšovať kapacitu vybraných vlakov na trati Hlohovec – Leopoldov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button