Železničná doprava

ZSSK Cargo pre najbližšie mesiace stále očakáva pozitívny vývoj

Nastúpený pozitívny trend v objemoch prepráv pokračoval aj v júni 2021, keď Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) prepravila viac ako 2,7 milióna ton tovaru.

Uviedol to predseda predstavenstva spoločnosti Roman Gono. Pozitívny vývoj očakáva aj pre najbližšie mesiace. Prvý polrok 2021 sa podľa jeho slov z pohľadu objemu prepráv medziročne zvýšil o 25 %, ale oproti roku 2019 stále zaostáva o približne 5 %.

„Nárast prepráv sa prejavuje rastom tržieb a zároveň aj zlepšením hospodárenia a nižšou potrebou bankových zdrojov na zabezpečenie prevádzkovej činnosti,“ skonštatoval Gono.

Pre najbližšie mesiace ZSSK Cargo stále očakáva pozitívny vývoj. Ten však môže byť v letných mesiacoch jemne znížený z dôvodu závodných dovoleniek a doterajšieho predzásobenia u vybraných cieľových zákazníkov.

Začiatkom júna tohto roka spoločnosť uviedla, že rok 2021 sa pre ZSSK Cargo vyvíja priaznivejšie, ako sa dalo očakávať v závere minulého roka. Deklarovala rastúci objem prepráv aj zvyšovanie tržieb a menej prepustených, ako sa predpokladalo.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button