Železničná doprava

Vlakom do Chorvátska

Vlakom do Chorvátska. Cestujúci sa aj toto leto dostanú vlakom z Bratislavy priamo do Splitu. Vziať si so sebou môžu i svoje auto či motorku.

Informoval o tom Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Priblížil, že pravidelné vlakové spojenie so službou prepravy osobných automobilov bude z Bratislavy do chorvátskeho letoviska odchádzať od 3. júna do 24. septembra. Vždy v utorok a v piatok o 15.51 h. V opačnom smere zo Splitu do Bratislavy od 4. júna do 24. septembra. Vždy v stredu a v sobotu o 17.26 h.

Vlakom do Chorvátska

Spresnil, že vlak s kapacitou 20 miest na prepravu osobných automobilov, respektíve motocyklov (10 miest z Bratislavy, 10 z Viedne) bude pozostávať z moderných klimatizovaných oddielových vozňov ZSSK na sedenie a z klimatizovaných lôžkových vozňov. Vo vlaku sú k dispozícii tiež občerstvenie a nápoje.
Dodal, že železničná stanica i terminál vykládky automobilov sa v Splite nachádzajú priamo v centre mesta, oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy.

3. 6. 2022 ZSSK spolu s ÖBB vypravili prvý autovlak do Splitu

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button