Železničná doprava

Na trati Bratislava – Komárnobude platiť SUPERGARANCIA ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) bude v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) od 13. 12. 2020 (od nového grafikonu vlakovej dopravy 2020/2021) realizovať dopravnú obsluhu na linke Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. Podrobné informácie k tejto téme zhrnul generálny riaditeľ ZSSK vo svojom blogu.

Národný dopravca sa rozhodol rozšíriť platnosť SUPERGARANCIE ZSSK, ktorá dodnes platila iba na žilinských rýchlikoch RR 7XX a v IC vlakoch, aj na túto vnútroštátnu trať a cestujúcim za meškanie od 60 a viac minút v ich cieľovej stanici garantuje odškodnenie až do výšky 100 % zaplateného cestovného. Vrátenie cestovného sa vzťahuje na takmer všetky meškania. Jedinými dvomi výnimkami sú smrť v koľajisku a nehoda na priecestí. V úseku Komárno – Bratislava Odb. Letisko sa totiž nachádza veľký počet železničných priecestí – celkovo ich je 51, pričom iba 8 z nich je vybavených závorami a 17 svetelným zariadením. Nezabezpečených priecestí je tu 25, čo sa prejavuje aj vo zvýšenej miere nehodovosti na tejto trati v porovnaní so zabezpečenejšími úsekmi inde na Slovensku.

„Želáme si, aby bola železnica skutočnou dopravnou alternatívou pre všetkých, a ako seriózny dopravca chceme naše služby garantovať. Štatistiky nám ukazujú, že krok, od ktorého si sľubujeme ďalšie zdôveryhodnenie vlakovej prepravy, neoľutujeme,“ povedal pri zavedení SUPERGARANCIE ZSSK v decembri 2019 Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK. Prax ukazuje, že národný dopravca má skutočne dôvod si veriť a zavedenie SUPERGARANCIE ZSSK vôbec nemusí ľutovať – toto rozhodnutie nie je pre spoločnosť finančne náročné, no z marketingového hľadiska a pre imidž firmy je veľkým prínosom.

„SUPERGARANCIU ZSSK sme sa rozhodli zaviesť medzi Bratislavou a Komárnom z toho dôvodu, že ide v podstate o uzatvorenú trať, kde je grafikon, ak nám niekto nevbehne do cesty, dobre nastavený a predvídateľný. Zároveň chceme motivovať cestujúcich, aby vymenili auto za vlak, čo má nespočetné výhody, ako sú ekologickosť alebo efektívne trávenie času odpočinkom, zábavou či prácou. No a ZSSK na tejto trati navyše ponúkne garanciu vrátenia peňazí za veľké meškanie, kdežto financie za benzín a čas strávený v zápche vám nik nevráti,” dopĺňa Hlubocký.

Nárok na SUPERGARANCIU ZSSK má každý zaregistrovaný cestujúci, ktorý si zakúpi vnútroštátny jednorazový cestovný lístok v e-shope ZSSK (na www.zssk.sk alebo v mobilnej aplikácii Ideme vlakom) a v procese nákupu pri zadávaní mena a priezviska lístok priradí k svojmu zákazníckemu kontu zadaním čísla registrácie (platba kreditom nie je podmienkou). Minimálna suma cestovného prislúchajúceho na daný vlak a úsek na uplatnenie SUPERGARANCIE ZSSK na linke Bratislava – Komárno je 1 €.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button