Železničná doprava

Bezplatná doprava pre študentov bude počas uzavretia škôl zrušená

Bezplatné cestovanie vlakmi pre študentov bude počas uzavretia škôl zrušené. Vláda chce týmto opatrením bojovať proti šíreniu nového koronavírusu.

Premiér Igor Matovič vyhlásil, že študenti majú byť v súčasnej situácii doma, nie cestovať bezplatne vlakmi na výlety. Podotkol, že toto opatrenie je svojím spôsobom v rozpore s tým, čo sľúbil pred voľbami, teda, že sa nebudú rušiť sociálne opatrenia, zároveň však dodal, že po opätovnom otvorení škôl sa bezplatné cestovanie vlakmi pre študentov vráti.

Predseda vlády skonštatoval, že sa tým nezakazuje študentom cestovať. Ak ale budú cestovať, budú si to musieť zaplatiť. „Študenti majú byť doma a nemajú čo cestovať bezplatne vlakom po Slovensku a ohrozovať zdravie druhých ľudí. Musíme minimalizovať počet ľudí aj v prostriedkoch hromadnej dopravy a akúkoľvek nezmysluplnú dopravu len preto, lebo idem na výlet, musíme vylúčiť von,“ poznamenal Matovič.

Vláda, ústredný krízový štáb aj úrad verejného zdravotníctva zároveň dôrazne vyzýva dôchodcov, aby necestovali hromadnou dopravou, respektíve aby využívali hromadnú dopravu len v absolútne nevyhnutných prípadoch. „Veľmi veľa dôchodcov totiž využíva naďalej bezplatnú železničnú dopravu evidentne nie z nevyhnutných dôvodov,“ dodal premiér s tým, že ak táto prosba nezaberie, urobí podobný krok ako v prípade študentov, teda zruší sa bezplatné cestovanie vlakmi aj pre túto skupinu obyvateľov.

Zdroj
TASR
Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button