Rôzne

Flotila nákladných vozidiel IVECO na turné so skupinou Metallica

Flotila nákladných vozidiel IVECO na turné so skupinou Metallica. IVECO je pripravené pripojiť sa k Metallice na európskej časti svetového turné M72 World Tour v rámci partnerstva, ktoré bolo oznámené vlani v novembri v Barcelone pri predstavení kompletne inovovaného modelového radu IVECO na trh.

Spoločnosti IVECO a Metallica sa spoločne zasadzujú o znižovanie emisií CO2 a podporujú komunity, v ktorých sa koncerty konajú, prostredníctvom udržateľných opatrení. IVECO spolupracuje s rockovou kapelou na zaistení nízkoemisnej dopravy na všetkých 9 zastávkach turné v Európe (Mníchov, Miláno, Viedeň, Helsinki, Kodaň, Oslo, Clisson, Varšava a Madrid) a poskytuje nákladné automobily a minibusy na zemný plyn, elektrinu a 100 % HVO pre logistiku personálu skupiny Metallica a koncertného vybavenia. V záverečných fázach turné sa k vozovému parku pripojí aj elektrický kamión s palivovými článkami. IVECO bude tiež spolupracovať so spoločnosťou Shell a spoliehať sa na ich sieť čerpacích staníc pri doplňovaní paliva do vozidiel na trasách do miest konania koncertov.

Flotila nákladných vozidiel IVECO na turné so skupinou Metallica

Luca Sra, prezident divízie nákladných vozidiel skupiny Iveco Group, vyhlásil: „Sme potešení, že môžeme vyraziť na cestu spoločne s úžasnou skupinou Metallica. Naše vozidlá s alternatívnym pohonom poháňané nízkouhlíkovými palivami Shell prispejú k zníženiu uhlíkovej stopy kapely na európskych koncertoch jej turné M72. Dezinfikovaná flotila vozidiel s rôznymi druhmi pohonov, doplnená špeciálnym dizajnom inšpirovaným skupinou Metallica, bude pri cestách po Európe a na miestach konania koncertov pôsobiť ako silný ambasádor udržateľnej dopravy.“

„Na prvom stretnutí s Iveco Group, nám spoločnosť predstavila svoju víziu tohto projektu a svoj zámer zmeniť budúcnosť dopravy a znížiť množstvo emisií uhlíka. Okamžite sme vedeli, že ciele spoločnosti Metallica sa zhodujú s cieľmi IVECO, a uvedomili sme si obrovský potenciál zníženia emisií CO2 u ťažkých dopravných vozidiel. Naše partnerstvo začneme 24. mája, kedy bude svetové turné M72 prechádzať Európou s vozidlami IVECO na zemný plyn, elektrinu a HVO, ktoré budú prevážať naše vybavenie z mesta do mesta. Spoločne tak budeme môcť prispieť k záväzku skupiny Iveco dosiahnuť do roku 2040 nulové čisté emisie uhlíka. Je neuveriteľné, že toho môžeme byť súčasťou!“

komentuje Metallica.

IVECO poháňa európske turné skupiny Metallica pomocou udržateľných inovácií

Vozový park pre európsku časť turné skupiny Metallica bude tvoriť 10 ťažkých vozidiel IVECO S-Way na zemný plyn a 4 vozidlá IVECO S-Way na HVO, ktoré budú využívané na prepravu vybavenia kapely s využitím tankovacej siete spoločnosti Shell. Pre zaistenie ďalšej logistiky a predvádzacej podpory flotilu doplní konvoj s 2 vozidlami IVECO S-eWay – prvé plne elektrické ťažké nákladné vozidlá vyrobené spoločnosťou IVECO – 2 vozidlami IVECO S-Way LNG a jedným vozidlom IVECO S-Way rovnako poháňaným HVO. V termínoch posledných koncertov v Španielsku sa ku konvoju pripojí IVECO S-eWay Fuel Cell.

Kyvadlovú dopravu pre posádku kapely budú zabezpečovať mikrobusy eDaily a autobus Evadys.
S vozidlami IVECO s alternatívnym pohonom urobí Metallica významný krok vpred na svojej ceste za dekarbonizáciou. Udržateľnosť životného prostredia a spoločenská zodpovednosť sú spoločným základom, na ktorom je partnerstvo medzi spoločnosťami IVECO a Metallica postavené.

Časť flotily nákladných vozidiel IVECO S-Way na Tour bude poháňaná palivom Shell Renewable Diesel a Shell BioLNG. V Európe ponúka nafta Shell Renewable Diesel až o 90 % nižšie emisie CO2e počas životného cyklu vozidla v porovnaní s naftou B7. Shell BioLNG ponúka verným zákazníkom o 100% nižšie emisie CO2e počas životného cyklu vozidla v porovnaní s naftou B7.

Dopravným spoločnostiam, ktoré sa zameriavajú na znižovanie svojej uhlíkovej stopy, poskytuje Shell BioLNG okamžité riešenie zníženia emisií CO2e životného cyklu, pretože jeho chemické vlastnosti umožňujú prechod z LNG bez zmien infraštruktúry alebo zariadenia. Spoločnosť Shell bude taktiež dodávať naftu Shell FuelSave Diesel a Shell LNG a energetická spoločnosť bude nakupovať uhlíkové kredity za vypočítané emisie CO2e životného cyklu, ktorým sa nemožno vyhnúť alebo ich znížiť.

Flotila IVECO inšpirovaná Metallicou: nápadný dizajn a limitovaná edícia nákladných vozidiel

Spoločnosť IVECO navrhla pre celý svoj vozový park pozoruhodnú špeciálnu edíciu, ktorá čerpá inšpiráciu z albumu 72 Seasons od skupiny Metallica, ktorý sa zaoberá premenlivými skúsenosťami prvých 18 rokov života, ktoré sú prirovnávané k 72 obdobiam rastu a vývoja. Tento jedinečný dizajn sa vyznačuje elegantnou čiernou so žiarivo žltými akcentmi, ktoré odrážajú estetiku albumu. Na prednej mriežke sa hrdo vyníma ikonické logo Metallica, ktoré symbolizuje partnerstvo medzi spoločnosťou IVECO a touto kultovou rockovou kapelou.

Limitovaná séria 72 špičkových ťažkých nákladných vozidiel s exkluzívnou výbavou inšpirovanou skupinou Metallica, bude uvedená na trh v druhej polovici roka a ponúkne nadšencom možnosť vlastniť kúsok tejto spolupráce.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button