Motorizmus

ZF dokončila akvizíciu spoločnosti WABCO

Dôležité fakty z článku
  • Po schválení všetkými regulačnými úradmi zahajuje ZF Group začleňovanie spoločnosti WABCO
  • Spoločnosti ZF a WABCO sa ako celok stanú popredným celosvetovým poskytovateľom integrovaných systémov pre technológiu úžitkových vozidiel
  • WABCO sa pridruží k spoločnosti ZF ako jej divízia Commercial Vehicle Control Systems
  • Spojenie má zákazníkom priniesť technologické inovácie, široké portfólio produktov, špičkovú odbornosť v oblasti integrácie systémov a širší globálny vplyv

Spoločnosť ZF Friedrichshafen AG úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti WABCO, dodávateľa technológie úžitkových vozidiel, keď získala súhlas od všetkých potrebných regulačných úradov. Akcie spoločnosti WABCO, predtým uvedené na burze New York Stock Exchange, sa s okamžitou platnosťou sťahujú z verejného obchodovania.

Začatím začleňovania spoločnosti WABCO do skupiny ZF vzniká touto akvizíciou spojenie dvoch lídrov odvetvia so spoločnou víziou vytvoriť zákaznícky orientovaný priestor na napredovanie v technológii úžitkových vozidiel. S prijatím spoločnosti WABCO sa skupina ZF zameria na rozšírenie portfólia služieb ZF pre úžitkové vozidlá a zdokonalenie prevádzkového podnikanie svojich zákazníkov.

„Kombinácia týchto dvoch úspešných spoločností prinesie novú dimenziu inovácií a schopností v oblasti technológie systémov úžitkových vozidiel. Vďaka našim perfektne sa dopĺňajúcim portfóliám a kompetenciám sme schopní ponúknuť výrobcom a flotilám na celom svete doposiaľ nevídané riešenia a služby. Týmto spôsobom aktívne formujeme budúcnosť meniaceho sa odvetvia dopravy,“ vysvetľuje Wolf-Henning Scheider, generálny riaditeľ ZF Friedrichshafen AG. „Spoločnými silami budeme vytvárať pridanú hodnotu pre našich zákazníkov, zamestnancov aj akcionárov. Táto akvizícia zanecháva zásadný míľnik v histórii našej spoločnosti. A s tým tiež ďalej pokračujeme v transformácii riadiacich systémov a v oblasti digitalizácie.“ 

WABCO bude v budúcnosti fungovať ako nezávislá divízia Commercial Vehicle Control Systems skupiny ZF a stane sa tak desiatou divíziou tejto nemeckej technologickej spoločnosti. V priebehu integrácie spoločnosti WABCO bude ZF naďalej posilňovať svoje existujúce portfólio služieb a stavať svojich zákazníkov na prvé miesto.

Wolf-Henning Scheider, CEO spoločnosti ZF Friedrichshafen AG (vľavo) a Fredrik Staedtler, ktorý povedie divíziu Commercial Vehicle Control Systems (FOTO: ZF)

„Dokončujeme túto akvizíciu v bezprecedentnej sociálnej a ekonomickej situácii,“ vysvetľuje Wolf-Henning Scheider, generálny riaditeľ skupiny ZF, s ohľadom na pandémiu Covid-19 a jej dopad. „V súčasnej dobe sa zameriavame na ochranu našich zamestnancov, zvyšovanie produkcie a na zabezpečenie likvidity našej firmy. Z dlhodobého hľadiska nás táto starostlivo pripravovaná akvizície pripraví pre budúcnosť ešte silnejší, akonáhle prekonáme bezprostredné dopady pandémie.“

Nová divízia Commercial Vehicle Control Systems zamestnáva asi 12 000 ľudí v 45 lokalitách po celom svete a bude úzko spolupracovať s existujúcou divíziou Commercial Vehicle Technology spoločnosti ZF, divíziou aftermarket ZF a celosvetovým tímom pre vývoj. Jacques Esculier, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti WABCO, sa rozhodol odísť zo svojej funkcie. S platnosťou od dnešného dňa bude divíziu viesť novo vymenovaný Fredrik Staedtler. Fredrik Staedtler so sebou prináša významné skúsenosti v oblasti úžitkových vozidiel získané v posledných desaťročiach práce v odbore, naposledy ako riaditeľ divízie ZF Commercial Vehicle Technology.

Poskytovateľ systémov pre trh s úžitkovými vozidlami

K integrácii spoločnosti WABCO ZF pripája prísľub „Mobilizing Commercial Vehicle Intelligence“ a ponúkne tak zákazníkom jedinečnú škálu produktov a služieb. Rozsiahle kombinované portfólio produktov bude odteraz zahŕňať tradičné a elektrické pohony, komponenty podvozku, komplexnú ponuku senzorov, ako aj plne integrované systémy pre pokročilé brzdenie, riadenie a asistenčné systémy vodiča pre OEM výrobcov, ktorí sa chcú technologicky odlíšiť, pokiaľ ide o ich nové platformy vozidiel.

Okrem toho môže ZF ponúknuť riešenie pre digitálnu správu vozových parkov a rozsiahlu celosvetovú sieť služieb s ponukou náhradných dielov pre úžitkové vozidlá. Spoločnosť ZF je maximálne pripravená splniť rôznorodé požiadavky sektoru úžitkových vozidiel, ktorého sa stále väčšmi dotýka digitalizácia: napredovanie v bezpečnosti cestnej dopravy, zlepšovanie efektivity vozidiel a znižovanie emisií, a zároveň dosahovanie nižších celkových prevádzkových nákladov. Rastúce využívanie digitálnych riešení v správe vozových parkov ponúka možnosť optimalizovať celý systém a efektívne riadiť tok tovaru.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button